Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 00:00

Uroš Đurđević hita ka najefikasnijoj sezoni u španskom fudbalu (VIDEO)

Dva gola srpskog centarfora protiv Las Palmasa, ali i - poraz

Ponovo radi Uroš Đurđević. Ukazao se srpski centarfor i na Kanarskim ostrvima, činilo se da će osvetliti put Sportingu ka pobedi vrednoj proboja na treće mesto Segunde, ali je nevolja u saznanju da tim iz Hihona nema jednako kvalitetne igrače u odbrani, pa se Las Palmas vratio iz velikog zaostatka i režirao preokret na kraju nedeljnog programa 15. kola – 3:2.

Postio je nekadašnji špic Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četiri runde, u tom periodu samo jednom su pobedili Andalužani. Opet nisu, ali se bar popularni Đuka vratio statim navikama i dao nadu treneru Davidu Galehi da može da računa na visok plasman.

Pogodio je Đurđević dvaput. Najpre tako što je izborio jedanaesterac i pretvorio ga u inicijalno vođstvo u 24, da bi u 35. iskoristio lepo dodavanje Hosea Gragera, poslao loptu u mrežu, ali se nije radovao zbog signaliziranog ofsajda, da bi tek posle intervencije VAR-a shvatio da je bio u dozvoljenoj poziciji.

Ukupno osam pogodaka na kontu ima bivši mladi reprezentativac ove sezone. Prethodno je i Đironi u trećem kolu isporučio duplu porciju, tresao još mreže Logronjesa, Almerije, Alkorkona i Kasteljona. Zbirno, za tri takmičarska ciklusa 26 recki na 92 meča. Već je nadmašio lanjski učinak od šest pogodaka, kad i nije imao baš odgovarajuću minutažu kod Miroslava Đukića. Sad je u poteri na „kotu 11“ koju je dohvatio u takmičarskoj 2018/19. Ako ovako nastavi, biće mu ovo najefikasnija sezona u španskom fudbalu.

Pitanje da li dovoljna za povratak Sportinga u elitni rang. Koliko god Uroš Đurđević bio produktivan, toliko je defanziva ekipe iz Hihona problematična. Na poslednjih pet utakmica matirana je isto toliko puta. Nevolja je što ju je Roberto Gonzales Rober dvaput prevario za dva minuta s početka drugog poluvremena, da bi u 84. Eduardo Espiau Ernanden doneo Las Palmasu sva tri boda, a ostavio goste na četvrtom mestu tabele.

Drugi Srbin u ekipi Sporting Hihona, Nikola Čumić nije ulazio u igru.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.