Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 20:49

Upravni odbor rekao "da", Spartak broji 4.500.000 za novog trenera

Rui Vitorija pred potpisom unosnog ugovora sa Moskovljanima

Još zimus je Domeniko Tedesko najavio odlazak iz Spartaka po završetku sezone, a kako je ona završena u nedelju - osvajanjem drugog mesta - rukovodstvo moskovskog kluba sastalo se dan kasnije i razgovaralo o novom šefu stručnog štaba.

Po pisanju Sport Ekspresa, Upravni odbor ruskog kluba aminovao je ranije najavljeno angažovanje Portugalca Ruija Vitorije. Bivšem treneru Benfike >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << biće ponuđen ugovor na dve plus jednu godinu, a očekuje se da po sezoni zarađuje 4.500.000 evra.

Prvi cilj biće mu da uvede Spartak u Ligu šampiona, u kom će crveno-beli startovati kao nepovlašćeni u trećem kolu kvalifikacija.

29. MAJ, 21.00: (2,05) MAN. SITI (3,30) ČELSI (3,80)

Na početku svoje trenerske karijere 51-godišnjak iz predgrađa Lisabona uveo je Fatimu u drugoligaški rang portugalskog fudbala, zatim je 2013. sa Gimaraešom osvojio Kup Portugala, a vrhunac karijere su mu titule sa Benfikom 2016. i 2017, uz još jedan osvojen Kup, te Liga kup i dva Superkupa.

Prethodni angažman, do decembra prošle godine, Vitorija je imao u Al Nasru, sa kojim je 2019. bio šampion Saudijske Arabije.

U Spartaku se nadaju da će uspeti da prekine trogodišnju dominaciju Zenita i donese im 23. titulu nacionalnog prvaka. Poslednja je upisana 2017. godine.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.