Uoči susreta najboljih RTS-a

Izvor: RTS, 21.Mar.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči susreta najboljih RTS-a

Pamtimo razne momente. Svi su oni deo nas, ukleseni su u nama. Istina koja nikada neće otići. A da li nam je to dovoljno? Postojana srž lepo zaokružene stvarnosti koja je integrisana samo u našem sećanju. Sjajan gol, precizna razmena dodavanja, požrtvovan blok, spektakularna odbrana... Ostaje u nama. Verujemo u svoj uspešan potez i "hranimo" svoju dušu njime. Nije ga teško zapamtiti, a još ga je teže zaboraviti. Ali da li nam je to dovoljno? Želimo li samo da pamtimo ili da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upamćeni. Ako želimo ovo drugo moramo postati šampioni, jer tuđe sećanje je nezahvalno. Ljudi pamte samo one najbolje, a nikada ne zaboravljaju onih 16, zbog kojih se kompletno takmičenje i organizuje.

Imena pobednika znaće se u subotu, 22-og marta. Posle susreta Obezbeđenja i Informativnog programa, krunisaće se šampion RTS-ovog dela turnira koji će biti učesnik Super finala 15-og Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Igrajmo za 16", a meč u lajvstrimu možete gledati ovde.

Ovo je definitivno okrašaj najboljih ekipa na ovogodišnjem turniru.

U okviru ovogodišnjeg Memorijalnog turnira Radio-televizije Srbije „Igrajmo za 16" održaće se i turniri u stonom tenisu i u kuglanju. Svi zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do 31. marta 2014.

Turnir u stonom tenisu održaće se 13. aprila 2014. u USC „Voždovac" na Banjici kao deo završne manifestacije velikog finala ovogodišnjeg Memorijalnog turnira.

Najmlađi sasatav nalazi se u trećem uzastopnom finalu. Iako su pre početka  stavljeni u senku „Veterana" i „Informative" igrači Obezbeđenja krčili su  put samouvereno i postepeno. U prvoj fazi ostvarili su sve tri pobede, doduše do jedne su došli službenim rezultatom. Premijerni meč sa Sportskom redakcijom pobedili su sa 3:1 ali su osetili dovoljno neprijatnosti. Sa 2:1 su savladli iskusnu ekipu Izgradnje i održavanja mada je i na tom meču bilo trzavica. Ni druga faza nije počela baš prema očekivanjima. Radio Beograd je uspeo da ostane neporažen, ali je ekipa Obezbeđenja sav svoj kolektivni i individualni kvalitet pokazla u naredne dve utakmice. Predvođena levonogim Nikolom Bukumirovićem nadigrali su timove Rasveta i Meda i RK-HD 2 rezultatima 4:1 odnosno 3:1.

Stekao se utisak da je ovaj tim izuzetno efikasan, ali i da je od svakog svog  protivnika primio po jedan gol. Međutim, u polufinalu viđena je sasvim druga slika. Novi okršaj sa Sportskom redakcijom, ovoga puta bio je neuporedivo zahtevniji. Nakon 40 minuta blago rečeno naporne borbe golova nije bilo. Ipak, igrači Obezbeđenja su posle izvođenja penala bili uspešniji i zasluženo  se domogli svog novog finala.

Jedan od osnivača ovog tima, a danas selektor i duhovni vođa, Nenad Milunović Mrvica bio je raspoložen da komentariše prethodnog i predstojećeg rivala.

"Polufinale je za našu ekipu bio najteži meč na turniru. Sportska je na neki način  izbacila Veterane i imala  pođednake šanse za finale.       Mi smo ipak nešto uigraniji tim, što se moglo videti tokom meča, ali ne i tokom izvođenja penala. Informativni program ima igrače koji su od prvog dana na turniru. Iskusni su i da ne kažem "namazani". Prednost u ovakvim utakmicama svakako je iskustvo,a oni ga imaju znatno više jer su prosečno daleko stariji od nas. Imaju mnogo takmičenja u nogama. Tu pre svega mislim na Dragana Jankovića Oblandu koji je 2010-e igrajući za Obezbeđenje osvojio turnir. Naravno tu je i Žikica, mozak ekipe. Ja bih iskreno voleo da se ovo finale ne završi penalima, već u regularnom toku. Moji momci su mladi, između 19 i 23 godine i mislim da mogu da "nadtrče" svog rivala. Igramo treće uzastopno finale, nadam se da neće biti  baksuzno."

Zahvaljujući nesebičnoj pomoći Šumarskog fakulteta, JKP Zelenilo Beograd i Agro Armu Đorđa Mladenovića Radio-televizija Srbije podiže Spomen park „Da se nikad ne zaboravi".

Spomen park svedoči o našoj rešenosti da večno čuvamo uspomenu na sve nevine žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.

Sadnja ovog simboličnog obeležja obaviće se u nedelju 23. marta u 10 časova na platou ispred studija RTS-a u Košutnjaku, nedaleko od sportskog terena gde je Memorijalni turnir „Igrajmo za 16" počeo 2000. godine.

Svi zainteresovani građani mogu da prisustvuju ovom događaju.

A da li će zaista treći uzastopni pokušaj Obezbeđenja da se domogne velikog finala biti baksuzan, u mnogome odlučuju  igrači Informativnog programa. Bez sumnje najviše su pokazali na ovogodišnjem turniru u kategoriji RTS-ovih ekipa.  U prvoj fazi redom su "padale" ekipe Juniora, Muzičke produkcije i Rasveta i Meda. "Informativa" je na te tri utakmice postigla deset golova,a protivnici nisu ni imali prilike da joj ugroze golmana. Ova razigrana ekipa je započela drugu fazu u istom stilu. Sa 3:0 „stradala" je Scenska. Jedino nije uspela da matira odbranu "Sportista" od kojih je i primila gol, ali srećom po 'Infomativu" nije bio priznat.  Mesto u polufinalu 'Informativci' su čekirali glatkim trijumfom od 2:0 protiv aktuelnih šampiona Veterana koji u toj utakmici nisu imali rezultatski prioritet. U borbi za finale protiv Radio Beograda ostvarili su svoj prosek i postigli tri gola. Međutim tek tada su prvi put osetili šta znači primiti gol i to ne jedan, već dva. Radio Beograd ipak nije mogao da napravi senzacionalni preokret ali je Informativnom programu u ukusu finala dodao malo gorčine o čemu svedoče reči Ilije Gavrilovića, jednog od najboljih strelaca ove ekipe.

"Tog dana smo odigrali malo slabije u odnosu na neke prethodne utakmice. Nismo  bili baš na očekivanom nivou."

Do sada ste sa većinom protivnika igrali igru "mačke i miša" i uvek ste naravno bili u ulozi mačke. Šta očekujete protiv tima koji poseduje isti stil i konstantno teži da kontroliše loptu u svom posedu?

"Teška utakmica. Dve najbolje ekipe su definitivno u finalu. Biće to izjednačen duel i teško je reći ko će preuzeti inicijativu. Ono što je sigurno, oni će protiv nas igrati otvorenije za razliku od nekih drugih ekipa. A nama više odgovara kada neko sa nama želi da se nadigrava."

Da li biste nekog iz mladog sastava Obezbeđenja izdvojili kao najveću opasnost?

"Ne bih nikog izdvajao. Oni su svi mladi, brzi i kondiciono spremni. Čim su došli do kraja imaju odlične pojedince. Finale je čista psihologija, a smatram da će baš ona biti naša prednost."

Ilija Gavrilović je postigao četiri pogotka i ako se upiše u finalu u listu strelaca mogao bi da bude i najbolji golgeter turnira RTS-ovih ekipa. Međutim, on takvu titulu neće juriti.

"Poželo bih mojim saigračima dobru igru i pobedu, a ko će biti strelac potpuno je  nevažno."

Takođe jedan od istaknutijih članova Informativnog programa, Milan Biševac (ne onaj što igra u Lionu) dao je svoje viđenje predstojećeg finala. Zbog incidenta na utakmici sa Veteranima dodeljen mu je crveni karton, pa je polufinale posmatrao van terena.

"Crveni karton sam dobio svojom greškom, jer sam hteo da smirim uzburkale reakcije igrača. Sada bih u finalu voleo da  dobrom igrom nadomestim odsustvo protiv Radija. Poštujemo igrače Obezbeđenja. Opasnost dolazi od kompletnog tima u kome su sve školovani igrači. Mi ćemo opet prikazati naš stil. Napadački, jer drugačije ne znamo. Verujem u duh moje ekipe i verujem da ćemo osvojiti turnir", samouveren je Biševac.

Pre  finala odigraće se i meč za treće mesto između Sportske redakcije i Radio Beograda i to će biti prvi susret ova dva tima na ovogodišnjem turniru. Posle finala, uručiće se medalje namenjene za prve tri ekipe RTS-ovog dela takmičenja, kao i nagrade za najboljeg golmana, strelca i igrača turnira.

RTS-ovo nadmetanje u malom fudbalu za 2014-u godinu završava se u subotu, 22.marta, kada će se konačno znati i ko će iz naše kuće biti učesnik Super finala Memorijala "Igrajmo za 16" koje se igra 13. aprila u Sportskom centru Voždovac.

Dođite u POSCO arenu i uživajte u fudbalu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.