Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 19:42

Unionova strašna kupovina iz Liverpula nastavila niz, Štutgart se izvukao u nadoknadi (VIDEO)

Taivo Avonji stigao do brojke od sedam golova, ali njegov pogodak ipak nije bio pobedonosni

Gol koji je najbolji strelac ekipe Taivo Avonji doneo Unionu polse pola sata igre nije bio dovoljan da se odnese ceo plen sa gostovanja u Štutgartu u 9. kolu Bundeslige. Fudbaleri gostujućeg sastava verovali su da su tri boda već u džepu, a kada pomislite da je kraj pre nego što ga sudija odsvira, koncentracija neretko ume da zakaže. Švabe su to iskoristile da preko Fagira, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa igračem manje, stignu do boda u sudijskoj nadoknadi - 1:1.

Na samom startu sezone u Bundesligi videlo se da je Union iz Berlina dobio vrhunsko pojačanje iz Liverpula za siću. Taivo Avonji plaćen je 6.500.000 evra, a to je smešan novac za ono što prikazuje u protivničkim šesnaestercima, odnosno količinu bodova koju njegovi golovi donose klubu iz prestonice. Večeras mu nije prišivena etiketa čoveka odluke protiv Štutgarta, ali to ne umanjuje doprinos koji daje iz kola u kolo.

Večeras je u 31. minutu sedmim prvenstvenim golom napravio skok na četvrto mesto liste strelaca Bundeslige prestigavši Gnabrija i Modesta. Ipsred su ostali Patrik Šik (8), Erling Halad (9) i Robert Levandovski (10). Nigerijac je počeo svaki meč u prvih devet rundi i samo u tri navrata nije uspevao da zatrese mrežu rivala. Jedini ovosezonski poraz Uniona došao je na Vestefalenu protiv Dortmunda, upravo kada Avonji nije pronašao napadačku inspiraciju.

Pred istek sat vremena igre, notorna glupost napadača Štutgarta, Atakana Karazora koji je za 35 sekundi uspeo da dobije dva žuta kartona. Potpuno zasluženo, jer je prvo sa leđa oborio Ranija Kediru, a potom oštro startovao na istog fudbalera koji mu je očigledno nešto ostao dužan.

Umesto da sa igračem više dotuče rivala, Union mu je dozvolio da češće ima loptu u svojim nogama, a u trećem, ujedno i poslednjem minutu nadoknade da mu uđe u šesnaesterac. Tamo se odlično snašao Fagir i sprečio da seriji nepobedivosti Štutgarta od tri utakmice dođe kraj.

BUNDESLIGA – 9. KOLO

Petak

Majnc - Augzburg 4:1 (3:0)

/Onisivo 10, Bel 15, Burkard 26, 71 - Zećiri 69/

Subota

Bilefeld - Dormund 1:3 (0:2)

/Klos 87pen - Džan 31pen, Humels 45, Belingem 72/

Bajern - Hofenhajm 4:0 (2:0)

/Gnabri 16, Levandovski 30, Čupo Moting 82, Koman 87/

RB Lajpcig - Grojter 4:1 (0:1)

/Poulsen 47, Forsberg 53pen, Soboslaj 65, Novo Ramos 88 - Hrgota 45pen/

Volfzburg - Frajburg 0:2 (0:1)

/Lajnhart 27, Holer 68/

Herta - Menhengladbah 1:0 (1:0)

/Rihter 40/

Nedelja

Keln - Leverkuzen 2:2 (0:2)

/Modest 63, 82 - Šik 15, Belarabi 17/

17.30: (2,60) Štutgart (3,30) Union Berlin (2,90)

19.30: (3,35) Bohum (3,40) Ajntraht (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.