Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 12:09

Unikaha traži novac od FIBA zbog Milosavljevićeve povrede

Klub iz Malage čeka novac od osiguranja, s obzirom da se igrač povredio na utakmici reprezentacije Srbije

Dragan Milosavljević se sledeće nedelje konačno vraća na teren. Srpski as je pre nekoliko dana dobio i zvaničnu dozvolu da aktivno trenira sa ekipom, pa je sada na treneru Luisu Kasimiru da proceni kada je najbolji trenutak za njegov povratak na teren.

Španski Diario Sur napominje da je Milosavljevićev slučaj specifičan jer je prošlo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godinu i po dana otkako se 16. avgusta 2019. godine povredio tokom prijateljske utakmice između Srbije i Turske u pripremama za Svetsko prvenstvo u Kini. To je stvorilo posebnu situaciju, jer su igrači u slučaju povreda na utakmicama reprezentacija pokriveni FIBA osigranjem. Pre nego što se povredio, Milosavljević je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Unikahom, odbijajući ponude i evroligaških klubova. Unikaha je u međuvremenu redovno izmirivala finansijske obaveze prema srpskom igraču, ali je sada vreme da "digne ruku" i od FIBA naplati novac koji je isplaćivala tokom njegove povrede.

Sa druge strane, poznato je da FIBA u ovim slučajevima plaća 70 posto godišnje plate igrača (Milosavljević zarađuje oko 350.000 evra neto) što bi prema nekim šturim procenama značilo da bi Malagi trebalo da bude isplaćeno oko 550.000 evra. Ali to su nezvanični podaci.

Unikaha je izgubila važnog igrača i zbog toga morala da angažuje njegovu zamenu Aksela Tupana, što je značilo dodatne troškove za njegovu platu, ali će joj biti vraćen samo deo vezan za Milosavljevića.

U ovom slučaju, postojao je i "grejs period" od 21 dan koji se završio 21. septembra. Plata igrača se deli na 365 dana, kako bi se došlo do dnevnog iznosa primanja, a onda množi sa 16 meseci, koliko je Milosavljević van terena. To je negde oko 480 dana, koji se moraju pomnožiti sa onim što igrač prima na dnevnom nivou kako bi se došlo do ukupne sume tokom bolovanja. Od ukupnog broja dana odsustva se oduzima grejs perid.

Milosavljević je protiv Turske doživeo tešku povredu ligamenata kolena, što mu se dogodilo drugi put u karijeri. Problem je predstavljala i pauza tokom pandemije, kada je u ogromnoj meri bio otežan proces rehabilitacije igrača. Ipak, deluje da su svi problemi konačno privedeni kraju i da će srpski igač biti u stanju da uskoro

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.