Unikaha osetila moć Realove Mitraljete! Nego, Dončić opet pravio šou... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unikaha osetila moć Realove Mitraljete! Nego, Dončić opet pravio šou... (VIDEO)

Svaka čast Džejsiju Kerolu na rafalnoj paljbi, ali ovo dete ne prestaje da oduševljava

Poterao je maler košarkaše Reala sa povredama, pa su posle Serhija Ljulja u istom danu ostali bez pomoći Ognjena Kuzmića (do kraja sezone) i Entonija Rendolfa! Ali, povrede su ovaj tim učinile još jačim! A to se najbolje videlo protiv evroligaške Unikahe, samo u derbiju ACB lige! Real je umalo zgromio goste iz Andaluzije, ali je na kraju pobedio sa „samo“ ?? poena razlike - 99:85 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (26:20, 19:20, 31:16, 23:29).

Prošlosezonski osvajač Evrokupa nije imao čak ni sporednu ulogu u španskoj prestonici. Jer, strašni Džejsi Kerol i čudesni Luka Dončić pobrinuli su se za to da Unikaha padne u provaliju i doživi težak poraz.

Este chico es un demonio. La última genialidad de @luka7doncic. #LigaEndesa pic.twitter.com/3jO6j4P1hy

Kerol, inače poznat pod nadimkom Mitraljeta, razneo je Unikahu u paramparčad i ubacio čak 29 poena (12/17 iz igre) za nešto manje od 31 minuta na terenu i odličnih pet dalekometnih hitaca iz sedam pokušaja. Upravo je iskusni američki šuter bio katalizator ove pobede, dok je Luka Dončić bio u svom elementu, spreman da napravi šou i baci publiku u stanje transa.

Rudy, poniendo la máxima para el @RMBaloncesto. #LigaEndesa pic.twitter.com/CxDhDUdZXF

Radio je sve - asistirao kako je hteo, pogađao velike šuteve, provlačio loptu protivnicima kroz noge... Sve što je poželeo! I to samo potvrđuje da se ovaj momak i dalje igra košarke i da nema nameru da se zaustavi. Na kraju je upisao 18 poena, šest skokova i pet asistencija za 21 minut proveden u igri!

El Real Madrid empieza igual que en el primer cuarto. ¡Triple de Doncic! #LigaEndesa pic.twitter.com/UQesC8mcYN

Sve do početka trećeg kvartala Unikaha je imala bar teoretsku šansu da se bori za trijumf. Ali, onda je usledio atomski udar iz kojeg je Real izvukao 31 poen, primio tek 16 i stigao do komotnih 20 i kusur poena viška.

Kod Unikahe Dragan Milosavljević je bio na poštedi, Dejan Musli nije igrao pošto nije ni prijavljen za špansko prvenstvo, dok je Nemanja Nedović imao deset poena. Rej Mekalum je ubacio 15, a Džef Bruks i Karlos Suarez po 11 poena.

Luka Doncic, hasta la cocina. #LigaEndesa pic.twitter.com/tgVAU13COQ

Valensija je u dramatičnom finišu uspela da savlada Mursiju rezultatom 93:91. Bojan Dubljević vodio je Slepe miševe do pobede sa 17 poena i osam skokova, dok je domaćina predvodio Vitor Benite sa 29 koševa.

ACB liga - 5. kolo

Subota:

Tenerife - Bilbao 83:69

/Ponitka 16 - Tabu 16/

Obradoiro - Burgos 94:69

/Tomas 20 - Tompson 16/

Nedelja:

Baskonija - Gipuzkoa 88:86

/Šengelija 23 - Norel 21/

Estudijantes - Barselona 80:70

/Langsberg 27 - Ertel 17/

Betis - Fuenlabrada 70:73

/Kolo 17 - Leri 13/

Saragosa - Andora 95:78

/Blums 18 - Blažič 20/

Gran Kanarija - Huventud 94:69

/Erikson 23 - Vidal 14/

Mursija - Valensija 91:93

/Benite 29 - Dubljević 17/

Real Madrid - Unikaha

/Kerol 29 - Mekalum 15/

(FOTO: Fiba basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pobeda za Kuzmića, "Mitraljeta" izrešetao Unikahu (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2017

Andalužani nisu imali rešenje za raspucanog Džejsija Kerola, pa su pretrpeli prilično ubedljiv poraz u prestonici...Real Madrid se vratio na lidersku poziciju na tabeli pošto je u okviru 5. kola ACB lige preslišao Unikahu pred svojom publikom rezultatom 99:85...'Los Blankosi' su vodili od početka...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.