Unija u borbi za Omladinski stadion

Izvor: Mondo, 16.Avg.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Unija" u borbi za Omladinski stadion

Navijači udruženi u "Klub prijatelja OFK Beograda 1994" za tri nedelje sakupili 7.500 potpisa građana koji zahtevaju renoviranje stadiona na Staroj Karaburmi.

prev next 0 0 0

 

1 / 3

 

2 / 3

 

3 / 3

Omladinski stadion se kliza, a navijači ga drže.

Postavljen na jednom od najvećih klizišta u Beogradu (od oko 250), dom "romantičara" ove sezone i definitivno je počeo da gubi borbu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zemljištem, površinskim i podzermnim vodama te zubom vremena.

Zapadna tribina, najveća, već se pomerila 10 do 15 centimetara, a u ništa boljem stanju nisu ni južna ni severna. Krune se, a njihovi delovi otpadaju.

Ono što je nagovešteno u aprilu, uoči gostovanja Crvene zvezde, postalo je i definitivno jasno sredinom jula: Nadležna komisija Fudbalskog saveza označila je stadion kraj Bogoslovije kao najkritičniji u Superligi i zatvorila ga do daljeg.

Ipak, "plavo-belima" je dozvoljeno početkom sezone 2012/13 da u svojoj kući dočekuju rivale, s tim što je od prvog kola za gledace otvorena samo najmanja - istočna tribina, kapaciteta do 2.000 gledalaca.

Katastrofalno stanje zdanja alarmiralo je navijače Beograda da pokrenu akciju "sačuvajmo Omladinski stadion."

Skupljanjem potpisa na Karaburmi i u centru grada apeluju na gradske vlasti da pokrenu temeljnu rekonstrukciju stadiona, po ugledu na fudbalske centre (Niš, Užice, Kruševac, Zaječar, Novi Pazar, Čačak, Kragujevac, Jagodinu... ) koji su se odazvali inicijativi Vlade da se obnovi sportska infrastruktura.

"Prvenstveno kao Beograđani, a potom kao navijači OFK Beograda godinama gledamo kako propadaju tribine stadiona koji osećamo kao našu drugu kuću. Ne možemo da budemo tek puki posmatrači u trenucima kada se stavljaju katanci na tribine jednog od najvećih stadiona u Srbiji. Našim akcijama želimo da ukažemo široj javnosti na ovaj problem i da pokrenemo gradske čelnike da sa upravom OFK/OSD Beograda nađu model da stadion konačno zablista punim sjajem. Ovaj stadion svakodnevno masovno koriste fudbaleri, atletičari, džudisti i rekreativci raznih godišta, te je jasno koliki značaj ovaj objekat ima", naveo je u izjavi dostavljenoj MONDU Miroslav Milovanović, predstavnik "Kluba prijatelja OFK Beograda 1994".

Potpise prikupljaju na štandovima na teritoriji opštine Palilula i kod hotela Moskva, uz dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Već za nedelju dana akcije, do 3. avgusta, sakupljeno je 5.000 potpisa, a podržali su nas i brojni bivši igrači, kao što su Radiša Ilić, Bojan Šaranov, Vladimir Volkov, Vojislav Stanković, Filip Kasalica, kao i kompetan seniorski tim OFK Beograda... Podršku su nam pružili i navijači nama bratskog Dinama iz Moskve, velikom parolom i pismom", dodao je Milovanović i poručio da se na blogu organizacije lako može pronaći i tekst peticije.

Fudbaleri OFK Beograda loše su počeli novu sezonu, porazom od Donjeg Srema na Karaburmi. U drugom kolu igraće pod Đurđevim brdom protiv Jagodine, a u trećem će ponovo istrčati pred oronule tribine "Omladinca", kada kraj Bogoslovije dolazi kulski Hajduk.

(MONDO, foto: sacuvajmoomladinskistadion.blogspot.com)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Akcija za očuvanje stadiona OFK

Izvor: B92, 16.Avg.2012

Članovi "Plave unije" udruženi u "Klub prijatelja OFK Beograda 1994″ prikupili su 7.500 potpisa Beograđana u borbi za očuvanje Omladinskog stadiona...Omladinski stadion je u vlasništvu Grada Beograda koji, od izgradnje stadiona 1957. godine, do dan danas nije uložio značajnija sredstva u održavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.