Umro Vilson Fitipaldi

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 20:32

Umro Vilson Fitipaldi

Bivši vozač Formule 1 Vilson Fitipaldi mlađi, stariji brat brazilskog dvostrukog svetskog šampiona Emersona, preminuo je u 81. godini.

Fitipaldi je doživeo srčani zastoj nakon što je prethodno za vreme božićnih praznika imao gušenje hranom, navodi se u saopštenju CBA.

Fitipaldi je učestvovao je na 38 grand prijeva Formule 1 tokom 1970-ih vozeći prvo za "Brabam", a zatim za "Fittipaldi-Copersucar", prvi i jedini brazilski tim Formule 1, koji je osnovao zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa svojim bratom.

"On je spojio talenat, viziju budućnosti i smelost da podigne ime Brazila na nivo koji je svakako bio ispred svog vremena", rekao je direktor CBA Đovani Gera, prenosi Rojters.

Emerson je osvojio titule 1972. i 1974. sa ''Lotusom'' i ''Meklarenom'', pre nego što je prešao u "Fittipaldi-Copersucar" 1976.

Iza Fitipaldija mlađeg je ostao sin Kristijan, koji se takođe takmičio u Formuli 1 početkom 1990-ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.