Umro Mirko Grgin, bivši košarkaš Jugoplastike i reprezetativac Jugoslavije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Mirko Grgin, bivši košarkaš Jugoplastike i reprezetativac Jugoslavije

Nekadašnji košarkaš Jugoplastike i reprezentativac Jugoslavije, Mirko Grgin preminuo je u 63. godini nakon duge i teške bolesti, prenela je danas agencija Hina.

Grgin je rođen 17. marta 1954. godine u Splitu, a igračku karijeru je počeo u splitskoj Jugoplastici za čiju je seniorsku ekipu debitovao 1972.

Bio je standardni prvotimac do 1980. kada jednu sezonu nastupao za ljubljansku Olimpiju, a po povratku u Split još nekoliko sezona je igrao za košarkaški klub >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Solin.

Grgin je bio igrač Jugoplastike koja je 1977. godine osvojila trostruku krunu - titulu i kup Jugoslavije, kao i Kup Radivoja Koraća. Kao standardni član "žutih" s Gripa je osvojio jugoslovenski kup 1972. i 1974, kao i Kup Radivoja Koraća 1976, a igrao je i u finalu Kupa šampiona 1972. i Kupa pobednika kupova 1973. godine.

Grgin je 27 puta nastupio za A reprezentaciju Jugoslavije i 14 puta za mladu.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu, a zbog teške bolesti bio je gotovo četvrt stoljeća prikovan za invalidska kolica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro bivši košarkaš Jugoplastike i reprezentativac Jugoslavije

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017

U Splitu je u 63. godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo Mirko Grgin, proslavljeni košarkaš splitske Jugoplastike...Dres splitskih "žutih" nosio je osam godina (1972-1980) tokom kojih je Jugoplastika osvojila titulu prvaka Jugoslavije (1977), dva puta Kup Radivoja Koraća (1976, 1977) i tri...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Preminuo nekadašnji repezentativac Jugoslavije u košarci

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2017

Nekadašnji košarkaš Jugoplastike i reprezentativac Jugoslavije, Mirko Grgin preminuo je u 63. godini posle duge i teške bolesti, preneli su hrvatski mediji...On je rođen 17. marta 1954. godine u Splitu, a igračku karijeru je počeo u splitskoj Jugoplastici za čiju je seniorsku ekipu debitovao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.