Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2021, 00:28

Umor i tradicija koče Žinjaka i družinu

Meksička Klausura: Veliki derbi Tigresa i Kruz Azula u San Nikolas de los Karzu. Domaćin nije dobio već sedam mečeva na stadionu Universitario tim iz Meksiko Sitija

Šesto kolo meksičke Klausure biće kompletirano mečom u San Nikolas de los Karzu, gradu sa oko pola miliona stanovnika u državi Novi Leon. Tigres noćas (04.00) dočekuje Kruz Azul. Oba tima imaju šampionske ambicije i uz Ameriku i Monterej su glavni kandidati za krunu u veoma jakom šampionatu Sombrerosa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Sinonim za Tigres poslednjih godina je francuski veteran Andre Pjer Žinjak, nekadašnji reprezentativac Galskih petlova koji je već šestu godinu stanovnik Meksika. Kada je bio na vrhuncu slave, u golgeterskoj formi, pomalo neočekivano iz Marselja je otišao put Srednje Amerike, a u Meksiku bi mogao i da završi bogatu karijeru. Već je ušao u 36. godinu života. Tigres može da se pohvali da je vicešampion sveta. Srušio je prošle nedelje šampiona Južne Amerike Palmeirasa u polufinalu sa 1:0 golom Žinjaka, ali je u finalu minhenski Bajern bio bolji i slavio sa minimalnih 1:0.

¡Este miércoles 17 los Subcampeones mundiales regresan al Volcán en un partido de #MegaFutbol! ????????

????@TigresOficial ???? @CruzAzulCD ????

????@MiCanal5 | @TUDNMEX

⏰ 9:00 pm

¡Vive la emoción de #TusGuard1anes2021 en #TUDN! pic.twitter.com/UEx32o1hAt

Manje od sedam dana od meča u Kataru, Tigres dočekuje velikana iz Meksiko Sitija koji je posle očajnog starta i dva poraza vezao tri pobede. Domaćin je solidno počeo sezonu sa sedam bodova iz četiri meča. Jedini poraz je doživljen u gostima od Santos Lagune (0:2). Izabranici trenera Rikarda Feretija sigurno su umorni posle napora u Al Rajanu, ali dolazak velikog rivala je motiv za Žinjaka i drugove. Francuskom veteranu ove sezone u špicu se pridružio Paragvajac Karlos Gonzalez Espinjola, plaćen vicešampiona Meksika Unam Pumasu čak 4.500.000 evra. On je bio na meti i Kruz Azula, ali je odlučio da se pridruži timu iz San Nikolasa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Paragvajac je već počeo da se otplaćuje jer je za novi klub postigao dva gola i imao jednu asistenciju. Žinjak se u novoj sezoni meksičke Klausure jednom upisao u listu strelaca.

Kruz Azul je prošle godine bio tragičar u plej-ofu, kada je ispustio prednost od 4:0 iz prvog meča protiv gradskog rivala Unam Pumasa. Tim sa stadion Azteka predvodi s klupe Peruanac Huan Rejnoso, iako je početkom godine bilo govora da bi kormilo mogla da preuzme legenda meksičkog fudbala Ugo Sančez, nekadašnji napadač Reala.

Huan Eskobar je s dva gola najbolji strelac ove sezone, a od nosilaca igre tu je Džonatan Rodrigez, koji je jednom zatresao mrežu, a imao je i dve asistencije. Kruz je primio samo jedan pogodak na poslednje tri utakmice u prvenstvu.

Prošle sezone u Aperturi Tigres je u gostima slavio u Meksiko Sitiju protiv Kruza Azula sa 1:0 golom Kolumbijca Luisa Kinjonesa u finišu utakmice. Tigres teško izlazi na kraj sa noćašnjim rivalom na svom terenu. Nije pobedio već sedam utakmica kao domaćin (dva poraza i pet remija). Poslednji put je slavio protiv Kruz Azula pre sedam godina. Od kada je Žinjak u Tigresu nikada nije dobio tim iz Meksiko Sitija na stadionu Universitario.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 6. KOLO

Subota

Puebla - Huarez 4:0 (2:0)

/Ormeno 5, 51pen, 70, Tabo 43/

Tihuana - Leon 2:0 (1:0)

/Manotas 6, Kastiljo 90+5/

Mazatlan - Atletiko San Luis 0:3 (0:2)

/Ibhanjez 16, 38pen, Berterame 62/

Nedelja

Gvadalahara - Nekaksa 2:2 (1:1)

/Urijarte 45+1, Masijas 90+4 - Gonzalez 39, Masijas 53ag/

Amerika - Keretaro 2:1 (1:1)

/Naveda 26, Martin 84 - Sepulveda 45+1/

Toluka - Unam Pumas 1:0 (0:0)

/Kaneljo 88/

Ponedeljak

Santos Laguna - Monterej 1:0 (0:0)

/Dorija 60/

Utorak

Pačuka - Atlas 0:1 (0:1)

/Malkora 31pen/

Četvrtak

04.00: (2,20) Tigres (3,10) Kruz Azul (3,30)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.