Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2020, 04:09

Umetničko delo koje se čekalo devet meseci (VIDEO)

Majstorski pogodak Federika Karisa odlučio derbi između Sero Portenja i Libertada - 1:0

Gotovo devet meseci je prošlo od poslednjeg pogotka veziste Sero Portenja Federika Karisa od njegovog poslednjeg pogotka u dresu slavnog portugalskog kluba, ali i čak 18 kola u ovoj sezoni tamošnjeg šampiona. Ipak, za ovo je vredelo čekati, čak do 81. minuta jednog od najvažnijih okršaja u Paragvaju. Vezista domaćeg tima sačekao je odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a onda sa takvim osećajem poslao neodbranjiv udarac u mrežu Libertada. Lopta je krzula prečku i spustila se u mrežu gostiju, koji posle tog šoka nisu imali snage da se vrate u utakmicu - 1:0 (0:0).

Paragvajci su ovaj potez nazvali pravim fudbalskim umetničkim delom, koje je još više dobilo na važnosti jer je direktno odlučilo pobednika.

Con este remate, Federico Carrizo abrió el marcador ante Libertad ????????.

¡Qué golazo, Pachi! ⚽pic.twitter.com/x2LWPQHghW

Upravo je Kariso bio jedan od najzaslužnijih što je Sero Poretnjo bio dominantan na lopti tokom najvećeg toka drugog poluvremena. Oba tima su u utakmicu ušla dinamično, sa velikom željom da dođu do gola, ali je domaćin postepeno preuzimao situaciju u svoje ruke i to mu se na kraju vratilo kroz rezultat.

Libertad je bio konkretniji na startu, u nekoliko navrata je mogao ozbiljno da ugrozi gol Martineza Irale, ali nije uspeo pa je Sero polako rastao i ubrzo uzvratio preko Matijasa Viljasantija. Na ključni momenat utakmice se prilično dugo čekalo, ali je Kariso kao i uvek bio potpuno smiren. Ta hladnokrvnost se i te kako osetila prilikom šuta kada je golmanu Martinu Silvi ostalo samo da skamenjen isprati let te neodbranjive lopte. Gostima su u finišu utakmice malo popustili živci, iz nemoći da stignu do iznenađenja ušli su u preveliku nervozu pa je u nadoknadi pocrveneo Andrijan Martinez.

Sero Portenjo se ovom pobedom probio na na prvo mesto Klausure sa sedam bodova iz tri odigrana kola, dok je Libertad vezao i drugi poraz, pa ima samo tri osvojena boda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.