Izvor: MozzartSport.com, 05.Nov.2020, 23:30

Umar Sadik ispao iz prvog tima Almerije, ušao, promenio odnos snaga i asistirao za pobedu

Tim iz Andaluzije do trijumfa u nadoknadi

Nastavlja Almerija proboj ka gornjem domu Segunde. Dobili su Andalužani odloženi meč prvog kola sa Sabadeljom i automaski skočili u prvu polovinu tabele, što može da ih raduje, jer su arapski vlasnici kao cilj postavili plasman u elitni rang.

Almerija je slavila 2:1, mada je imala i dosta sreće. Pri nerešenom rezultatu Sabadelj nije iskoristio jedanaesterac, da bi se odlučujući trenutak na utakmici zbio u trećem minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sudijske nadoknade. Junak je Lardži Ramazani, 19-godišnji Belgijanac koga je Mančester junajted, iz razvojnog tima, letos poslao na Pirineje. Na taj način gosti su, posle traljavog početka sezone, niz mečeva bez poraza produžili na pet, u tom periodu osvojili su 11 od potencijanih 15 bodova, a kako je takmičenje u La Ligi 2 naporno i iscrpljujuće – 42 kola u osnovnom delu sezone, plus plej-of – i te kako ima vremena za sastav Hosea Gomesa da realizuje planove. Tim pre što, za razliku od lidera Espanjola, mora da odradi još jedan zaostali meč.

Što se tiče doskorašnjeg Partizanovog napadača, Umar Sadik je, privremeno, izgubio mesto u prvih 11. Odmah posle transfera odigrao je 45 minuta na gostovanju Logronjesu, bio starter na susretima sa Las Palmasom, Kartahenom, Fuenlabradom, Kasteljonom i Đironom (pritom je četiri puta igrao od početka do kraja, jednom zamenjen minut pre poslednjeg zvižduka), da bi se u Sabadelju našao na klupi.

Umesto Sadika, špic Almerije bio je 21-godišnji Portugalac Pedro Mendeš. I tek u 66. minutu trener Gomes podigao je Umara sa klupe, ukazavši priliku nekadašnjem članu Rome, a ovaj pokazao da je neopravdano zapostavljen. Promenio je način igre crveno-belih, baš zahvaljujući Sadiku postali su opasniji, dobili dubinu u napadu, što im se isplatilo u 93. minutu, kad je vižljasti špic proigrao Ramazanija, a Belgijanac asistenciju pretvorio u pogodak za 2:1.

Srpski vezista Radosav Petrović igrao je 84 minuta za Almeriju, dok Nikola Maraš nije bio u kombinaciji za tim.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.