Ukinut pritvor Nikodinoviću

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor Nikodinoviću



Okružni sud u Beogradu ukinuo je pritvor okrivljenom Milovanu Nikodinoviću, određen rešenjem istražnog sudije, pa bivši sekretar Zajednice fudbalskih prvoligaša mora odmah biti pušten na slobodu, saopšteno je iz Okružnog suda. Odlučujući povodom neslaganja tužioca sa predlogom istražnog sudije za ukidanje pritvora, krivično vanraspravno veće je razmotrilo sve spise predmeta i ukinulo pritvor okrivljenom.

Po oceni veća, ne stoje više razlozi za pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okrivljenom, određen 13. aprila, s obzirom da su u dosadašnjem toku postupka saslušani svi svedoci koji su imali neposredna saznanja u vezi sa krivičnim delom za koje se tereti.

To znači da više ne postoje okolnosti koje bi ukazivale da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke i time omesti dalje vodjenje krivičnog postupka. Protiv ovog rešenja žalba nije dozvoljena, navodi se u soapštenju.

Nikodinović je uhapšen 11. aprila zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Policija ga tereti da je kao generalni sekretar Zajednice prvoligaša sačinio i potpisao lažnu odluku Arbitražne komisije kojom se raskida Ugovor izmedju OFK Beograd i fudbalera Vanje Grubača na štetu kluba.

To je, kako je policija, saopštila, učinio bez znanja tročlane arbitražne komisije koja odlučuje o tome.

Bivši funkcioner Zajednice je na osnovu te lažne odluke izdao dozvolu za odlazak igrača u inostranstvo bez obeštećenja, iako je Grubač imao važeći ugovor sa klubom.

Nikodinović je tako omogućio tadašnjem direktoru kluba Zvezdanu Terziću da istog dana sklopi i potpiše ugovor sa nemačkim Hamburger Šport Ferajnom, od koga je naplatio obeštećenje od milion i sto hiljada maraka, koje je zadržao za sebe, naveo je MUP.

Policija je ranije raspisala potragu za Terzićem, koji je posle odlaska iz OFK Beograda tri godine bio predsednik Fudalskog saveza Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.