Uhapšeno osam veterinara i poljoprivrednik zbog lažnog umatičenja grla goveda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 10:48

Uhapšeno osam veterinara i poljoprivrednik zbog lažnog umatičenja grla goveda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su D. Ž. (1965), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S. (1972), G. R. (1962), Ž. M. (1987), R. P. (1967), S. S. (1971), S. P. (1969) i Z. P. (1963), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i S. P. (1970), odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva.

Oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog upravnog okruga.

Osumnjičeni, takođe, nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru poljoprivrednih gazdinstava i na taj način su, kako se sumnja, omogućili da se protiv više od 50 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava od strane Veterinarske inspekcije ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja na Veterinarskoj klinici u Pirotu zbog zloupotrebe položaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2021

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su devet osoba iz Veterinarske klinike u Pirotu i jednog poljoprivrednog gazdinstva zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pirot, sedam veterinara uhapšeno zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Izvor: RTS, 15.Jun.2021

Policija je uhapsila odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, sedam veterinara u toj klinici i odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. . Uhapšeni su D. Ž. (1965), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari...

Nastavak na RTS...

Uhapšeni pirotski veterinari - sumnjiče se za fiktivne kupoprodaje i nadzore bez zapisnika

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2021

Zbog sumnje da su prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja goveda pribavili korist za više od 50 osoba, uhapšeni su, saopštavaju iz policije, direktor Veterinarske klinike Pirot Dejan Živić, kao i 8 veterinara ove klinike...Uhapšeni su 49-godišnji D. S, 59-godišnji G....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.