Kasteks: Ubistvo policajca je napad na Francusku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 09:15

Kasteks: Ubistvo policajca je napad na Francusku

Ubistvo policijskog službenika u prigradskom delu Pariza bio je napad na Francusku, izjavio je danas premijer te zemlje Žan Kasteks.

"Još jednom, naša Republika je napadnuta. Još jednom, Francuskoj je zaprećeno. Nećemo ovo pustiti da prođe tek tako", rekao je Kasteks novinarima u gradu Tuluz, javlja Rojters.

Administrativni policijski službenik izboden je u petak nasmrt kada je u policijsku stanicu u Rambujeu ušao muškarac.

Predsednik Emanuel Makron >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da je Francuska još jednom bila žrtva terorističkog napada.

Napadač je tuniske nacionalnosti koji živi u Francuskoj, a ubili su ga policajci.

Francusko tužilaštvo za protivterorizam je saopštilo da će sprovesti istragu jer je napadač prethodno dobro osmotrio mesto zbog svega što je govorio tokom napada.

Sudski izvor koji je upoznat sa istragom je rekao da je napadač uzvikivao na arapskom "Alahu Akbar" i na francuskom "Bog je najveći".

Uhapšene tri osobe bliske napadaču

Francuska policija uhapsila je tri osobe posle ubistva policijske službenice u Rambujeu, a nadležni su otvorili istragu o terorizmu.

Tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar rekao je novinarima da je njegova kancelarija preuzela istragu zbog reči koje je napadač izgovorio tokom napada i zato što je meta napada bio pripadnik policije.

Policija je pretražila kuću napadača koji je ubijen i privela tri osobe iz njegovog društva, prenosi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.