Udovičić optimista pred Hrvatsku

Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić optimista pred Hrvatsku



Vaterpolo reprezentacija Srbije igra u petak protiv selekcije Hrvatske za mesto u finalu svetskog šampionata u Melburnu. Obe ekipe ulaze u meč sa dozom optimizma. Selektor Dejan Udovičić istakao je da prihvata ulogu favorita. "Imali smo daleko teži put do polufinala. Umorni jesmo, ali i orni za meč. Nije fraza, ali zaista cenim ovaj hrvastki sastav. Ali ne ulazimo da izgubimo. Naprotiv, ubedjen sam da ako odigramo kako znamo ne bi trebalo da bude problema", rekao je Udovičić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Aleksandar Šapić kaže da su šanse podjednake:

"Nikada to nisu obični mečevi, iako je u bazenu uvek korektno. Sada je veliki ulog. Odlična su ekipa i mislim da su izgledi 50-50".

Vanja Udovičić nije preterano uzbudjen:

"Zna se kakve emocije nosi ovaj duel. Imamo seriju pobeda, više uspeha i mislim da će pritisak zbog tog kompleksa biti na njima. Moramo da ponovimo dobru igru odbrane, da se zbijemo i ne budemo sami sebi protivnik. Ukoliko u tome uspemo, šanse su na našoj strani".

Slično razmišlja i Vlada Vujasinović.

"Sa Hrvatima je uvek kocka, na nož. Biće neizvesno. Jači su nego ikada, centri im obavljaju veliki posao. Naše je odigramo kako umemo. Primetan je umor, ali kada bude počelo sve je otvoreno”.

S druge strane, hrvatski selektor Ratko Rudić nije bio preterano impresioniran partijom našeg tima u četvrtfinalu protiv Grčke.

"Srbi imaju dobru odbranu, dok im napad nije kao nekada. Mi smo za sada ostvarili sve ciljeve, idemo dalje. Možemo da pobedimo i da stignemo u finale. Imamo svoje adute”.

Samir Barać je saigrač Aleksandra Ćirića u italijanskoj Breši i jedan od najiskusnijih hrvatskih igrača.

"U bazenu nema prijateljstva. Van njega se poštujemo kao profesionalci. Toliko puta smo igrali jedni protiv drugih da iznenadjenja ne može da bude. Imamo ogroman motiv, želju da pobedimo i verujem da ćemo uspeti”, rekao je Barać.

U najavi polufinalnog duela, više pažnje od same utakmice privukli su mogući sukobi između srpskih i hrvatskih iseljenika u Australiji. Poučeni incidentima sa Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, ali i onim sa šampionata Evrope u Kranju 2003. godine, organizatori najavljuju pojačano obezbeđenje, sa više stotina pripadnika policije.

Meč se igra u petak od 9 časova i 20 minuta po centralnoevropskom vremenu. U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Španija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.