Udovičić o Crnogorcima i Hrvatima

Izvor: S media, 08.Sep.2010, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić o Crnogorcima i Hrvatima

Vaterpolisti Srbije sutra će od 17.40 protiv Hrvatske odigrati polufinale Evrospkog prvenstva. Protiv domaćina naše "delfine" očekuje možda i teži zadatak nego protiv Crne Gore u četvrtfinalu.

Ipak, igra protiv bivših reprezentativnih saigrača, pre svega u odbrani, uliva poverenje. Selektor Dejan Udovičić konstatovao je da ga je utakmica protiv Crne Gore koštala mnogo živaca, ali da će sada ipak biti psihološki lakše.

- Crna Gora je velika ekipa, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja svakako ne zaslužuje da igra za peto mesto. Međutim, mi smo igrali sa mnogo samopouzdanja. U većem delu meča smo gubili, ali znali smo da dođemo do trijumfa. Hrvati su u prednosti u odnosu na nas, jer su odmorni i igraju pred svojom publikom. Mi znamo da igramo ovako stresne utakmice, to smo naučili još u Rimu, pa će nam zbog toga biti lakše - rekao je Udovičić.

Odlučujući gol protiv Crnogoraca postigao je Andrija Prlainović, momak rođen u Herceg Novom.

- U jednom trenutku sam pomislio da mi sa ovakvim pristupom ne bi bilo žao ni da smo izgubili. Bila je ovo velika, ali i korektna borba. Dali smo sve jedan za drugog. Utakmica protiv Crne Gore nam je bila možda i najteža u poslednje dve godine od kada smo zajedno - analizirao je Prlainović.

Petar Porobić je bio selektor Srbije i Crne Gore, a sada vodi naše susede.

- U poslednjem delu igre napravili smo nekoliko grešaka koje su se odrazile na rezultat. Nismo imali rešenja da pobedimo Srbiju. Protivnik je bio koncentrisan, sa velikim samopouzdanjem kada se meč prelamao. To je karakteristika igre pobednika - zaključio je Porobić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.