Udovičić: Školski i rekreativni sport prioritet

Izvor: Studio B, 08.Dec.2013, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Školski i rekreativni sport prioritet

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da će školski i rekreativni sport biti prioritet u radu ministarstva i da je neophodno da se omogući da sport ne bude privilegija imućnih, već dostupan svima.

"Ministarstvo će učiniti sve da pokrene projekte kako bi sportski sadržaji bili dostupni deci u svim krajevima Srbije", rekao je Udovičić, navodi se u saopštenju.   

Udovičić je u Ivanjici uručio specijalnu zahvalnicu za izuzetan i nesebičan >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odnos i aktivno učešće u razvoju sporta i brige o deci profesoru fizičkog vaspitanja Vladimiru Boškoviću, koji je za osam godina, bez ikakve finansijske nadoknade, obučio u plivanju 800 Ivanjičana uzrasta od pet do 40 godina.   

"Zbog izuzetnog poštavanja koje imam prema Boškovićevom gestu i radu, došao sam da mu ovim malim činom ukažem čast koju zaslužuje, a meni je pripala izuzetna privilegija da ga upoznam. Želim da u svim gradovima Srbije postoji jedan Vladimir Bošković i siguran da bi nam tada svima bilo mnogo bolje", rekao je Udovičić.   

Bošković je 2005. godine otvorio školu plivanja, a njegovi učenici su do sada osvojili oko 60 medalja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.