Udovičić: Sistem sporta da bude kvalitetniji

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Sistem sporta da bude kvalitetniji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zadovoljan ovogodišnjim Sajmom sporta, dobrom posetom i posebno posetom starijih ljudi.
U Beogradu je završen osmi Sajam sporta, koji je, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održan pod sloganom "Sajam sporta spaja sve(t)".

"Prezadovoljan sam što smo u tri dana prezentovali najbolje što srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sport ima. Mislim da je opšti utisak da je prekratko trajao - tri dana nisu dovoljna da se stigne na sve aktivacione zone i da se svaka mogućnost iskoristi na pravi način", rekao je Udovičić.  
"Uspeli smo da motivišemo veliki broj građana da se oprobaju u mnogim sportovima, a posebno mi je drago što je došao veliki broj starijih ljudi", rekao je Udovičić.
"Mi smo hteli da sajam ima i obrazovni karakter - da treneri imaju svoje edukacije, da sportisti imaju mogiućnost da se usavršavaju kroz seminare, ali i da se čuju svetski priznati stručnjaci koje smo doveli u Beograd", objasnio je Udovičić.
Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2022. godine biće održano u Srbiji
"Drugo ogromno takmičenje u atletici u pet godina, definitivno je rezultat sistemskog ulaganja u atletiku, želja da se promovišemo na svetskoj sceni na najbolji način", zaključio je Udovičić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.