Udovičić: Pobediti sebe pa Italiju

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jul.2011, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Pobediti sebe pa Italiju

Kapiten Srbije Vanja Udovičić odlično poznaje italijansku selekciju. Godinama je igrao u Pro Reku i Posilipu. O novoj reprezentatvnoj generaciji „azura” kaže:
– Ni u jednom segmentu igre ne smeš da ih potceniš. Jako su agresivni u prve dve četvrtine, tada nameću ritam i kontrolu igre. Posle toga padaju. Videlo se to i ovde, kao i nedavno u Firenci.

Podvlači italijansku odbranu:
– Po statistici je najbolja na šampionatu, sa najmanje primljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << golova. To je i jedan od razloga što su u finalu. Mladi su, željni uspeha. Imaju kvalitet i vrlina im je što znaju kako najbolje mogu da funkcionišu.
Ključ uspeha je u pripremi za utakmicu.
– Moramo da prepoznamo trenutke kada se utakmica rešava. Priprema mora da bude na najbolji način obavljena, maksimalna ozbiljnost. To može da odluči.
Za kraj:
– Sve je na nama. Ako prvo pobedimo sebe, ako se ne opustimo ni sekunde, možemo da se radujemo.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.