Udavili loptu

Izvor: Glas javnosti, 19.Sep.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavili loptu

Poraz od Tuluza (3:2) u prvom kolu novoformirane Lige Evrope, pokazao je da fudbaleri Partizana još nisu dorasli evropskom nivou, mada se mora priznati da je u igri srpskog šampiona evidentan napredak. Trener Goran Stevanović, koji je u četvrtak tek drugi put sa klupe predvodio crno-bele, kaže da je u tom susretu video mnogo pozitivnih detalja, i naglašava da tim iz Humske ima kvalitet da za još 50 odsto poveća nivo svoje igre. On kaže da se utakmica do sredine prvog poluvremena odvijala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << po scenariju kakav je on i zamišljao, da bi potom usledio pad koncentracije.

- Možda će se neki iznenaditi, ali ja sam zadovoljan igrom svog tima do izjednačujućeg pogotka rivala. Igrali smo čvrsto na sredini terena, gol postigli iz prekida uvežbanog na treningu i ono što me je posebno obradovalo, dobro smo stajali na terenu. Do sad to nije bio slučaj, budući da su Apoel i Žilina to radili bolje od nas. Posle toga, primili smo gol, nakon individualnih greška, pala nam je koncentracija i na tome treba da radimo - kaže Stevanović.

Za razliku od Francuza, koji su sve akcije, pogotovo one kod pogotka, gradili igrom na „prvu“, crno-beli su i ovoga puta „davili“ loptu, što je retko kad davalo rezultate.

- Taj problem nije od juče, radimo na tome, ali ne možemo sve da ispravimo preko noći. Raduje me podatak da smo se sa jednom evropskom ekipom nosili u domenu svojih mogućnosti. Niko ne kaže da smo igrali sjajno, ali je bilo dobro.

JEFTINI GOLOVI

Veteran crno-belih Goran Gavrančić osvrnuo se na način pod kojim je odbrana Partizana primala golove.

- Ista situacija kao sa Žilinom kod kuće, damo gol, pa onda ne znam šta se desi, nedostatak koncentracije, ili discipline. Možda malo opuštanja zbog dobrog rezultata. Ne igramo onako kako smo igrali. Ali ima još pet utakmica. Šahtjor je veoma ozbiljna ekipa, naša šansa je meč sa Brižom u trećem i četvrtom kolo, kada idemo u Tulz. Tamo moramo da pokažemo da možemo da igramo. Nije još sve izgubljeno-poručuje Gavrančić.

Fudbaleri Partizana dve godine zaredom jedini su srpski predstavnik Ligi Evrope, nekada UEFA, ali u takmičenju po grupama su poslednji put pobedili još pre pet godina, kad je u Humskoj savladan Egaleo.

- To je naša realnost. Treba uzeti u obzir i jačinu lige, kao i prerane odlaske mladih igrača iz Srbije. Upravo zbog toga svaki bod, gol ili dobra utakmica treba da nas raduju. Mi sazrevamo kao tim, jasno vidim da možemo da igramo bolje. Igrači na leđima veći deo utakmice imaju „džak“, koji su u susretu protiv Tuluza skinuli tek u poslednjih pola sata igre i to je naš problem. Problema je bilo uvek, čak i onda dok sam ja bio igrač, a oni se prevazilaze radom, verom u sebe, dobrom atmosferom i pozitivnom kritikom - kaže Stevanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.