Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2020, 00:12

Učitelj fudbala nosom para oblake: Učinili smo da Šahtjor izgleda prosečno

Interov šef struke puca od samopouzdanja

Ne voli da gubi, ali obožava kad pobedi. Toliko da to ne uspeva da sakrije. Pa Antonio Konte posle pobede od 5:0 i plasmana u polufinale Lige Evrope ističe da je njegov Inter učinio da inače odlični Šahtjor u Dizeldorfu izgleda – samo prosečno.

Zbog nas su izgledali gori nego što jesu, ali Šahtjor je tim pun talenta, samo smo ih mi zaustavili presingom po celom terenu. Njihov kvalitet je u pas igri i brzini, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali nateralo smo ih da se brane znajući da se tu ne osećaju komforno kao kad drže loptu. Igrali smo hrabro, imali pravi plan, odigrali smo pravu evropsku utakmicu na ispravan način i igrači zaslužuju sve pohvale. Učinili smo da Šahtjor izgleda prosećno. Super utakmica”, rekao je Konte i nije da nije u pravu.

Inter je tako postao prvi italijanski klub koji se plasirao u finale Lige Evrope (ranije Kupa UEFA) još od Parme 1999. godine. Za pehar će se boriti sa Seviljom, petostrukim osvajačem takmičenja.

Mnogi moji momci su ovakve utakmice igrali prvi put, stiču tek iskustvo na ovom nivou. Italijanski klubovi dugo nisu imali veliki uticaj u ovom takmičenju, a Sevilja je preiskusna. Međutim, mi smo puni entuzijazma, gladni smo i želimo da zadivimo ljude. Sad treba da se odmorimo i pokušamo da Interovim navijačima pružimo malo sreće, a mislim da će biti ponosni jer su momci dali srce i dušu. Sve što treba da uradimo u finalu je da teren napustimo bez kajanja. Sa saznanjem da smo dali sve što smo mogli, pa i ako izgubimo – to znači da je protivnik bio bolji”.

Nije naravno Konte mogao da izbegne ni pitanja koja se ne tiču ovog meča. Predsednik Nerazura Stiven Žang je doleteo u Nemačku, a posle Lige Evrope će razgovarati sa trenerom o planovima za narednu sezonu, ali i o Konteovim tvrdnjama koje je izneo po završetku Serije A. Da tim i on sam nemaju nikakvu zaštitu od kluba.

Neću da se vraćam, na to. Mislio sam da neke stvari treba da kažem i rekao sam. Uvek se trudim da budem konstruktivan. Mediji malo naglase neke stvari, a ni ja nisam političar, nisam preveliki diplomata. Držim se činjenica, a dobro znam kakve korake treba da povučemo kako bi u budućnosti postali onakav Inter kakav želimo. Trudiću se i dalje da budem konstruktivan i da nikog ne uvredim”.

Ubeđen je da je tim na pravom putu.

Sav posao koji smo radili cele godine se isplaćuje. Nedostajalo nam je sreće u Ligi šampiona i Kupu Italije, u Seriji A smo napravili neke kikseve za koje nema opravdanja, posebno protiv Bolonje i Sasuola, ali verujem da više učiš iz negativnih nego iz pozitivnih iskustava. I napredak se vidi”,

Vidi se i da ga igrači cene. Danilo D’Ambrozio i Nikolo Barela su ga nazvali “učiteljom fudbala”.

Neizbežno je da kada insistiraš na određenom načinu rada, a svi znamo da smo prilično intenzivni ovde i na fizičkom i na taktičkom i na psihološkom planu. da će se pojaviti igrač kome će se sve smučiti i koji će okrenuti leđa. Međutim, ako je igrač pametan shvatiće se da je ovo prilika da raste, da napreduje, da ojača. Uvek sam veoma otvoren i jasan sa igračima. Sve što kažem je za dobro igrača i ovog kluba”, završava Konte.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.