Ubijena španska golferka

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijena španska golferka

Selija Barkin Arozamena, jedna od najtalentovanijih igračica golfa u Evropi, ubijena je na terenu u Ajovi, gde je studirala.

Tragična vest pogodila je svetski sport. Španska golferka, jedna od najtalentovanijih u Evropi, Selija Barkin Arozamena, pronađena je mrtva na terenu u Ajovi.

Telo Selije, koja je rođena 1996. u Kantabriji, pronađeno je pored golf terena, nedaleko od njene torbe.

Policija je posle uviđaja saopštila da je španska sportistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napadnuta pre nego što je ubijena.

Za njenu smrt optužen je Kolin Danijel Ričards, 22-godišnjak bez stalne adrese stanovanja, koji je odmah i uhapšen. On je optužen za ubistvo prvog stepena, saopštila je policija.

Selija Barkin Arozamena na studije građevine na Univerzitetu u Ajovi stigla je pre četiri godine i uskoro je trebalo da diplomirala.

Bila je jedna od najboljih golferki Evrope, a ove godine osvojila je turnir Big 12 i titulu na pojedinačnom Evropskom prvenstvu. I u SAD je beležila sjajne rezultate na turnirima, zbog čega je proglašena najboljom sportiskinjom Univerziteta Ajova Stejt, a obezbedila je nastup i na US Openu, jednom od najvećih golferskih turnira.

“Celia had an infectious smile, a bubbly personality and anyone fortunate enough to know her was blessed. Our Cyclone family mourns the tragic loss of Celia, a spectacular student-athlete and ISU ambassador.” - ISU Athletics Director Jamie Pollard

https://t.co/NmFiYlvvOV pic.twitter.com/qHVaqFE2jS— Iowa State WGolf (@CycloneWGOLF) 18. září 2018

Ona je 2014. godine predstavljala Španiju na Olimpijskim igrama mladih, a od 2015. do 2018. godine bila je redovni učesnik timskih evropskih prvenstava.

- Selija je imala zarazan osmeh, vedru ličnost i svi koji smo je poznavali bili smo blagosloveni. Naša porodica duboko žali zbog ogromnog gubitka Selije, sjajnog studenta, sportiste i ambasadora Univerziteta Ajova Stejt - izjavio je čelnik sportskog sektora Univerziteta u Ajovi Džejmi Polard.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.