Ubedljiv trijumf nad Makedonijom

Izvor: B92, 20.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv trijumf nad Makedonijom



Rukometaši Srbije pobednici su grupe 2 prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine u Norveškoj.

Srbija je u poslednjem meču savladala u Nišu Makedoniju rezultatom 42:28.

Na kraju takmičenja Srbija i Makedonija imaju po 9 bodova (4 pobede i po jedan remi i poraz), ali naš tim ima bolji skor u međusobnim mečevima. Prvi duel dva tima u Ohridu završen je nerešeno.

Oba tima ranije su se plasirala u baraž, koji se igra u junu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žreb će biti održan 4. februara, poslednjeg dana Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

U fantastičnoj atmosferi u prepunoj dvorani Čair Srbija je igrala izvanredno, sa snažnom odbranom i velikim brojem kontranapada.

Prednost je stvorena već u prvih petnaestak minuta, što je srpskom timu donelo samopouzdanje, a Makedonce dovelo u tešku poziciju.

Bojinović i Vučković dali su po 8 golova za Srbiju, a Stojanović je postigao gol manje.

U makedonskom timu najefikasniji su bili Dimovski sa 7i Alušovski sa 6 pogodaka.

U grupi 2 baraža takmičile su se još i selekcije Izraela i Luksemburga.

Selektor Srbije Jovica Cvetković posle utakmice je istakao da je pobeda rezultat zalaganja svih igrača koji su bili na terenu od prvog do poslednjeg minuta.

"Pokusavamo da pratimo savremeni rukomet. Pokušaćemo da damo impuls više, da bismo što pre stigli ekipe koje predstavljaju sam svetski vrh. Ne zavaramovamo, znamo gde smo – na samom početku", rekao je Cvetković.

On je dodao da će vremenom "ekipa će biti sve bolja i bolja".

"Verujem u ovu ekipu. Uostalom i gledaoci u sali i cela Srbija imali su priliku da vide kakav je to rukomet i sami mogu da procene da li smo na pravom putu", rekao je Cvetković

Jedan od najboljih rukometaša reprezentacije Srbije na utakmici u Nišu Mladen Bojinović zahvalio se publici na sjajnoj podršci..

"Svaka čast publici. Uz ovakve navijače ne možemo da izgubimo. Najvažnije je da ostanemo na okupu, a rezultat će doći. Zasluženo smo pobedili, a presudila je naša velika želja i borbenost", rekao je Bojinović.

Najbolji rukometaš Makedonije Kiril Lazarov naglasio je da je njegova reprezentacija propustila priliku na meču u Ohridu.

"U Ohridu je trebalo da pobedimo makar sa 'pola' gola. Još jednom smo pokazali da loše igramo na gostujućem terenu. Kada protivnik povede sa cetiri, pet golova, nas više nema nigde", rekao je Lazarov.

Dvorana: "Čair" u Nišu. Gledalaca: oko 5.000. Sudije: Mikael Kleson i Rikard Kanbru (Švedska). Isključenja: Srbija 12, Makedonija 18 minuta. Sedmerci: Srbija 5(2), Makedonija 3(1).

Srbija: Damjanović, Kojić 2, Toskić, Ćorović 2, Nikčević 6, Stojanović 7, Stanojević 1, Perišić, Rajković 1, Bojinović 8, Sudžum 3, Anđelković 4, Vučković 8, Nikolić.

Makedonija: Majnov, Zarkov, Alušovski 6, K.Lazarov 4, Angelovski 2, Daskalovski, Ristovski, Jović 2, Dimovski 7, F. Lazarov 2, Makaloski 1, Stojanović 4, Kuzmanovski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.