Ubedljiv poraz Zvezde u Pioniru

Izvor: B92, 22.Dec.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv poraz Zvezde u 'Pioniru'

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Budućnosti u Pioniru - 88:77, u 14. kolu regionalne NLB lige.

Ekipa Aca Petrovića je ponovo pokazala previše oscilacija u igri. Budućnost je tokom svih 40 minuta bila u vođstvu, u jednom trenutku u poslednjoj deonici bilo je i plus 18 (85:67) i zasluženo je došla do ubedljive pobede. Zvezda nakon 14 odigranih utakmica ima šest pobeda i čak osam poraza.

Nekadašnji plejmejker Zvezde Goran Jeretin bio je najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojedinac utakmice sa 26 poena. Čedomir Vitkovac postigao je 12, a Marko Simonović i Ivan Maraš po 11. U domaćem sastavu Kikanović je postigao 17, a Tejlor i Dragićević po 15 poena.

Jedina dobra stvar u porazu Zvezde je što je Amerikanac Majk Tejlor tokom treće četvrtine pokazao da ipak može da bude pojačanje za ’crveno-bele’ ove sezone. Tejlor je u tom periodu postigao 13 vezanih poena za svoj tim i sam je vratio Zvezdu u meč.

Duel je odlučen početkom poslednje deonice kada se Budućnost serijom 14-2 odlepila na nedostižnih 80:64. U toj seriji briljirali su Goran Jeretin i Vladimir Dragičević koji su postigli svih 14 poena.

U poslednjoj četvrtini prvi put ove sezone i Zvezdini navijači javno su iskazali nezadovoljstvo pošto su tražili ostavke trenera Petrovića i kompletne Uprave kluba. Zvezda se nakon ovog poraza još više odaljila od vrha tabele, i u nastavku sezone će se veoma teško izboriti za plasman na završni turnir.

U narednom kolu, devetog januara, Zvezda u Pioniru dočekuje FMP iz Železnika.

Crvena zvezda - Budućnost 77:88

Crvena zvezda:
Kešelj 7, Milošević, Kikanović 17, Tejlor 15, Stević, Radivojević 5, Strahinja Dragićević, Tadija Dragićević 15, Videnov 14, Štimac 4, Bakić, Bjelica.

Budućnost: Suad Šehović 2, Jeretin 26, Popović, Ljubičić, Gordić 8, Barović, Otašević 2, Vladimir Dragićević 10, Simonović 11, Maraš 11, Vtikovac 12, Savović 6.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.