Ubedljiv poraz Partizana u Ligi Evrope

Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiv poraz Partizana u Ligi Evrope

Fudbaleri Partizana poraženi su u 2. kolu Grupe J Lige Evrope od ukrajinskog Šahtjora sa 4:1. Crno-beli su posle ovog poraza i dalje poslednji u grupi bez ijednog osvojenog boda.

Crno-beli su meč otvorili oprezno i bez prevelikog resprekta prema protivniku, koristeći puno praznog prostora na sredini terena prilikom kontri, pa je to bilo njihovo najjače ali i jedino oružje u prvom poluvremenu. Ništa nije ukazivalo na to da ćemo gledati deprimirajuće izdanje jedinog srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnika u Evropi.

Prvu polu-priliku Partizan je imao u 12. minutu kada je Lomić posle prodora po levoj strani centrirao Dijari kome je sa glave loptu skinuo golman Pjatov. Šahtjor je najviše napadao preko Darija Srne, čiji su centaršutevi, pasovi pa i direktni šutevi (lob u 18.minutu) bili najopasniji po gol crno-belih. Od 20. minuta, Ukrajinci su toliko pritisli Partizan da naši igrači nekoliko minuta gotovo i da nisu pipnuli loptu. Jedan takav pritisak Šahtjora urodio je plodom u 24. minutu kada je Fernandinjo sa leve strane, kod šesnaesterca crno-belih, uputio oštar udarac u pravcu poslednje linije Partizana, u kojoj je najslabije reagovao Lomić, gurnuvši loptu u sopstvenu mrežu.

Moreira je posle primljenog gola pokušao da solo prodorom i kasnijim šutem i Pjatova više ohrabri svoju odbranu, ali mu se ta želja nije ispunila, budući da je zadnji red i u narednih nekoliko minuta toliko grešio da je bilo pravo čudo što je bilo samo 1:0 za Ukrajince.

Partizan se pritiska domaćih oslobodio tek oko 35. minuta kada beležimo šut Dijare i nesigurnost golmana Šahtjora, koji je jedva odbija u korner. Partizan je drugi put krajnje jeftino kapitulirao u 38. minutu. Šahtjor je za tili čas stvorio višak igrača na protivničkoj polovini i kada su Fernandinjo i Ilsinjo izbacili iz igre Krstajića, Gavrančića i na kraju Petrovića, nije im bilo teško da loptu dodaju Luizu Adrijanu koji je lagano plasira u suprotnu stranu Radosavljevićevog gola. Fejsin dobar udarac pravo u Pjatova okončao je prvo poluvreme.

Drugo poluvreme, stara priča. Partizan kao da kreće na sve ili ništa, ali njihov pohod posle samo devet minuta biva osujećen novim primljenim golom. Šahtjorovi igrači dobacivali su se oko šesnaesterca Partizana kao na poljani a onda je Žadson potkopao loptu i iskusno lobovao potpuno nepotrebno istrčalog Radosavljevića za 3:0. Treba reći i da je golman Partizana, koliko god imao tremu zbog debija na evropskoj sceni u tom periodu sprečio još bar tri sigurna pogotka za Šahtjor. Stevanović je u igru ubacio Klea, kasnije i Tomića ali oni nisu bili u stanju da zaustave nadolazeću katastrofu. Očajna odbrana Partizana još jednom je pala u 67. minutu, kada je Rakicki iznenada došao u priliku i povisio na 4:0. Partizan je probao da preko Moreire tri minuta kasnije ublaži poraz ali je Portugalac bio u mrtvom uglu pa je Pjatov skrenuo loptu u korner.

Crno-beli su ipak uspeli da u finišu meča smanje na 4:1 i to zahvaljujući Stevanovićevim driblinzima na desnoj strani šesnaesterca Šahtjora i izuzetnoj spretnosti Ljajića koji je povratnu špicom ugurao u mrežu.

Tuluz ispustio pobedu u poslednjem minutu

Fudbaleri Tuluza igrali su nerešeno 2:2 sa Brižom u drugoj utakmici Grupe J. Sve vredno pomena, dogodilo se u drugom poluvremenu kada su Belgijanci poveli preko Akpale u 53. minutu. Tuluz je zahvaljujući Sisoku izjednačio dva minuta kasnije, dok su Francuzi došli u vođstvo u 84. minutu preko Žinjaka. Konačan rezultat postavio je Perišić u poslednjim sekundama utakmice čiji rezultat ide u korist Partizanu.

Tabela posle 2. kola: Šahtjor 6, Tuluz 4, Briž 1, Partizan 0

Šahtjor - Partizan 4:1

Strelci:
Lomić a.g. 24, Luiz Adrijano 38, Žadson 55, Rakicki 67 - Ljajić 86

Stadion: Donbas Arena, Donjeck

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

Šahtjor: Pjatov, Hubšman (Duljaj), Kušer (Iščenko), Rakicki, Rac, Srna (Kobin), Fernandinjo, Vilijan, Žadson, Ilsinjo, Luiz Adrijano

Partizan: Radosavljević, Stevanović, Gavrančić, Krstajić, Đorđević, Lomić (Tomić), Fejsa, Petrović (Ljajić), Moreira, Ilić (Kleo), Dijara

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.