(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK): Bivši svetski prvak na treningu na smrt prebio sedmogodišnjaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 18:44

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK): Bivši svetski prvak na treningu na smrt prebio sedmogodišnjaka

Preti mu višegodišnja robija.

Nekadašnji sambo šampion sveta, Mehman Halilov iz Azebrjdžana, nalazi se pred višegodišnjom robijom zbog sumnje da je, kao trener, ubio sedmogodišnjeg dečaka.

On se sumnjiči da je 30. aprila na jednom od treninga bio previše grub prema jednom dečaku koji je izgubio svest od zadobijenih udaraca. Prebačen je u bolnicu, gde mu je dijagnostifikovan prelom vrata.

Potom je dečak i umro.

(Azerbaijan) - A Seven-Year-Old >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Boy Has Died After Training In Sambo, After His Coach, Mehman Khalilov "Used A Rough And Dangerous Trick Against The Boy"

Khalilov has been detained. The coach broke the child’s cervical vertebrae as a result of the incident, and the boy... pic.twitter.com/NLCCtAEKSu

— ShuttleTV (@shuttletvnews) May 2, 2023

Tokom istrage utvrđeno je da je Halilov rekao porodici da se dete povredilo usled pada. Odveo ga je u bolnicu bez upozorenja porodice, te ga posao kući. Porodica ga je odmah vratila u bolnicu, ali je dete, nažalost, preminulo.

Halilov je dobio četiri emseca pritvora dok traje istraga, a mediji u Azerbejdžanu ističu da bi mogao da dobije 12 godina robije. Pored toga što je osvojio Svetsko prvenstvo, Halilov ima bronzu i sa Evropskog šampionata i Evropskih igara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.