UŽIVO: Šta se dogodilo sa Novakom?

Izvor: Mondo, 19.Jan.2019, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Šta se dogodilo sa Novakom?

"Broj 1" vratio se na vreli beton "Rod Lejver" arene i, ovog puta u beloj opremi, nastavio pohod ka sedmoj tituli u Melburnu.

Posle dva večernja, došao je na red i prvi popodnevni termin.

U toku je duel 3. runde Australijan opena: (1) Novak Đoković - (25) Denis Šapovalov 6:3, 6:4, 4:5.

Osvajač "Ozija" iz 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine, posle dve manje-više rutinske pobede nad kvalifikantom, Mičelom Krugerom i starim rivalom, Žo-Vilfredom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Congom, ove subote ujutru po našem vremenu sastaje se sa tinejdžerom koji se takmiči pod zastavom Kanade, iako "vuče" korene iz Izraela i Rusije.

NEĆE BITI LAKO: DVOMETRAŠ ČEKA!

Po osvojenom drugom setu, Đoković je upitao glavnog sudiju zbog čega su već "upaljeni" reflektori na "Lejveru". U tom trenutku sunce je i dalje "pržilo" beton na najvećem stadionu u Melburn parku.

Đoković je prvi set dobio rutinski, iako je 19-godišnjak iz Tel Aviva uspeo da oduzme servis favoritu.

Dogodilo se to pri rezultatu 4:1 za našeg asa, posle čega je Šapovalov još jednom "pao" pred dubokim ritern udarcima u devetom gemu za 6:3 i servis Srbina na startu drugog seta.

U njemu, do ulaska "u crveno", nijedan teniser nije dovodio u pitanje osvajanje servis gema, nije se igrao ni "đus", ali... Kada je prvi put trebalo da odservira za ostanak u drugom setu, Šapovalov je popustio.

Pri vođstvu 5:4, Đoković je na 30:30 uveo rivala u dugu razmenu sa osnovne linije i, kao nebrojeno puta do sada u karijeri, iskonstruisao poen koji je potpuno razoružao protivnika - izbacio ga je sa terena i promenom ritma pogodio viner za prvu brejk loptu u setu.

Bila je to ujedno i set lopta, koju je 31-godišnji šampion bez problema pretvorio u 6:4, odnosno 2:0.

KO JE DENIS: NOVAK ZNA(O) ŠTA GA ČEKA

Foto: Fiona Hamilton/Tennis Australia via AP Denis Šapovalov se zabavlja pred meč sa Novakom Đokovićem.

(2) Rafael Nadal i (3) Rodžer Federer nisu imali problema u 3. rundi juče, ali ih sutra očekuju teški ispiti u osmini finala.

Sa jednim osvojenim poenom i izgubljenim servisom u prva dva gema trećeg seta, Šapovalov je bez preke potrebe pokušao "tviner" u jednoj razmeni sa Đokovićem i, učinilo se, uveliko počeo da "privodi meč kraju" sa još dva-tri egzibiciona poteza.

Novak je to mirno posmatrao, poveo 3:0, potom 4:1 i...

...potpuno stao!

Nervozan, ishitren i neprecizan, pomogao je 12 godina mlađem rivalu da se vrati u meč i potom duplom servis greškom u osmom gemu ponudio Kanađaninu tri vezane brejk lopte za vođstvo od 4:5 i servis za ulazak u četvrti set.

Publika na "Lejveru" ostala je zbunjena kada je Đoković agresivnom igrom "poništio" dve brejk lopte, a onda ponovio duplu servis grešku i od rutinskog plasmana u osminu finala napravio neočekivanu dramu u finišu trećeg seta.

Šapovalov će servirati za 1:2.



Izvor: YouTube

Dok su čekali da (16) Serena Vilijams završi posao protiv teniserke koja nije bila ni rođena u vreme kada je osvojila prvi gren slem trofej, a to nije trajalo dugo, Srbin i Kanađanin mogli su da pretpostave da će (15) Danil Medvedev "završiti" (21) Davida Gofana u tri seta.

Što se i dogodilo.

Teniseri iz gornje polovine žreba odigraće mečeve 3. runde u subotu (danas) po lokalnom vremenu, nakon čega kreću eliminacije u osmini finala u nedelju (donja polovina) i ponedeljak (gornja polovina). Četvrtfinala su u utorak i sredu, polufinala u četvrtak i petak, a finale u nedelju.

Nagradni fond 107. australijan opena uvećan je za 14 odsto u odnosu na prošlu sezonu i iznosi 62.500.000 australijskih dolara (39.375.000 evra) za sve konkurencije, singl, dubl, miks, juniore, veterane, itd.

DANAS U MELBURNU: HAJDE, FILIPE!

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.