UŽIVO Ubedljiva pobeda Srbije – Mitrović i Avramović dirigovali napadom

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 19:47

UŽIVO Ubedljiva pobeda Srbije – Mitrović i Avramović dirigovali napadom

Košarkaši Srbije su na domaćem terenu savladali Finsku sa 77:61, u okviru prve runde kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

"Orlovi" se nalaze u grupi G, a pored Finske, tu su još Gruzija i Danska.

Srbiju u ponedeljak, 26. februara očekuje duel sa Gruzijom u Tbilisiju od 18 časova.

Srbija se mučila u prvom poluvremenu, ali je dodala "gas" u drugom i ubedljivo savladala Finsku. Najviše su bili zaslužni Luka Mitrović i Aleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Avramović.

Najraspoloženiji je bio Mitrović, kojem je falio skok za dabl-dabl, završio je meč sa 19 poena i devet skokova, pratio ga je Avramović sa 18 poena. Bili su jedini dvocifreni, pratio ih je Filip Petrušev sa osam poena, šest skokova i pet asistencija, a po sedam su imali Dušan Beslać, Dejan Davidovac i Vanja Marinković.

Kod Finske po 10 su imali Mikael Jantunen, Edon Mahuni i Elias Valtonen.

"Orlovi" su nešto slabije ušli u meč i prve poene postigli tek posle dva i po minuta, kada je Marko Gudurić pogodio za tri poena.

Nastavila se bolja igra Finaca i u nastavku, do sredine prvog kvartala, Srbija je postigla samo dva koša, posle trojke Gudurića, pogodio je Luka Mitrović za dva poena (5:13).

Ipak, u nastavku je proradio napad Srbije, pored raspoloženog Mitrovića, koji je nosio igru "orlova", pogodili su bitne trojke Aleksa Avramović i Vanja Marinković i naša reprezentacija je došla do egala – 17:20.

Dosta se Srbija mučila i u drugom kvartalu, nikako nije uspela da napravi konkretnu razliku, ali je održala egal. Mitrović je i dalje dirigovao napadom, ali mu se priključio i Dejan Davidovac, koji je doneo "orlovima" +4 (30:26), sredinom četvrtine.

Ipak, Finci su trojkama uspeli da održavaju egal i neutrališu pokušaj Srbije da se odlepi. Do kraja prvog poluvremena, "orlovi" su uspeli da zadrže minimalnu prednost – 36:34.

Katastrofalno je počelo drugo poluvreme, samo je Mitrović postigao poene u prvih četiri minuta trećeg kvartala, dok je Finska uspela da napravi seriju 14:3 i dođe do velikih +9 (39:48). Ipak, Avramović se aktivirao u nastavku, kao i Marinković sa pet vezanih poena i Srbija se vratila u egal (48:48).

Do kraja kvartala, dobra odbrana Srbije nije dozvoljavala Fincima da uđe u ritam, a naša reprezentacija je nastavila dobru seriju i do kraja trećeg kvartala došla do značajnije prednosti 19:3 serija i +7 (58:51).

Srbija je na startu poslednjeg kvartala došla do dvocifrene prednosti i nije je ispuštala do samog kraja, u jednom monetu je bilo i +19 (76:67). Probudio se i Petrušev, razigrali su se i Beslać i Davidovac.

Šansu u završnici je dobio i Balša Koprivica, koji je uspeo da se upiše sa linije penala, jedini koji nije uspeo da postigne poene bio je Dušan Ristić, koji je meč završio sa tri skoka i asistencijom, a šansu nije dobio Aleksa Radanov.

Srbija je upisala pobedu i zauzela prvo mesto u grupi G, a naredni meč igra za tri dana protiv Gruzije u Tbilisiju.

Utakmicu između Srbije i Finske, pratili ste UŽIVO uz live blog B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.