UŽIVO: Srbija - Norveška 2:0 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Nov.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Srbija - Norveška 2:0 (VIDEO)

Tekstualni prenos prvog meča baraža za odlazak na EP u Poljskoj

SRBIJA - NORVEŠKA 2:0 (1:0)

/Đurđević 6, Haraldsajd 69 autogol/

Stadion: Partizana. Gledalaca. 10.000. Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

SRBIJA (4-2-3-1): V. Milinković Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Lukić - S. Milinković Savić, Ninković (od 81. Meleg), Gaćinović (od 62. Živković) - Đurđević (od 74. Čavrić)

NORVEŠKA (4-2-3-1): Rosbah >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - Haraldsajd, Selnes, Rosted, Meling - Trondsen, Fosum, Zahid (od 60. Torsbi) - Eljunusi, Edegard (od 90+1 Serlot) - Beriša

UŽIVO KLAĐENJE - OVDE

KRAJ UTAKMICE!

90+1. minut - Oprobao se Milan Gajić sa distance, ali daleko od gola Rosbaha.

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade.

88. minut - Sjajna šansa za 3:0! Sergej Milinković Savić je pokušao, ali su Norvežani imali sreće...

86. minut - Pokušao je Eljunusi, ali je Vanja Milinković Savić na visini zadatka. Potom je Vukašin Jovanović sjajno intervenisao ispred Torsbija i izbio loptu u korner. Norvežani nisu ništa uradili posle udarca iz ugla.

84. minut - Srbija potpuno kontroliše dešavanja na terenu i čuva vođstvo. Lagano privodimo meč kraju...

81. minut - Sivić pravi i treću izmenu u timu Srbije. Dejan Meleg je u igi umesto Nikole Ninkovića. Popualrni Džigi je ispraćen aplauzima.

80. minut - Sjajna ntervencija Vukašina Jovanovića posle centrašuta Haraldsajda, a potom su Orlići otklonili opasnost i posle kornera Edegarda.

79. minut - Žuti karton i za Nemanju Maksimovića jer je prilikom borbe za loptu udario Berišu. Inače, Maksimović je nasledio kapitensku traku od zamenjenog Đurđevića.

77. minut - Norvežani potpuno grogirani posle drugog gola, Srbija drži sve pod kontrolom.

74. minut - Druga izmena u Srbiji. Strelca prvog gola Đurđevića je zamenio Aleksandar Čavrić. Koji ipak nije klasična "devetka" i drugačiji je tip igrača od Đurđevića.

73. minut - Nikola Ninković je dobio žuti karton jer je s leđa srušio protivničkog fudbalera.

69. minut - GOOOL!!! Andrija Živkoić dovodi Srbiju u vođstvo! Tačnije, Haraldsajd je zatresao sopstvenu mrežu, ali najzaslužniji za gol je ofanzivac Benfike. Sregej Milinković Savić je sjajnim pasom lansirao Živkovića po desnom krilu koji je prošao čuvara i centrirao. Lopta mu je malo prešla preko noge i umesto centrašuta je krenula spoljnom putanjom u gol Norveške. Preletela je golmana, a nespretni Haraldsajd na drugoj stativi je u pokušaju da spreči loptu da uđe u gol, pogodio sopstvenu mrežu. Živković je za samo nekoliko minuta uspeo da prodrma igru Srbije...



69. minut - Opasan napad Norvežana, ali je ispred Beriše inetrevenisao Jovanović. Da je lopta prošla, Norvežanin bi izašao sam na srpskog golmana.

67. minut - Prilično dosadno i nezanimljivo drugo poluvreme. Ali može da raduje da su Orlići ti koji imaju više loptu u nogama u ovom delu igre i da su oterali Norvežane na bezbednu distancu od Vanjinog gola.

62. minut - Evo i prve izmene u timu Srbije. Andrija Živković je zamenio Mijata Gaćinovića i dobio ovacije sa tribina stadiona Partizana.

60. minut - Antonov je lepo centirao sa levog krila, ali se Gaćinović prilikom prijema lopte poslužio rukom i propala je solidna šansa za Orliće. Prva izmena u Norveškoj. Torsbi je zamenio Zahida.

58. minut - Bez ozbijnije šanse u drugom poluvremenu, ali za razlilku od prvih 45 minuta, Norvežani nemaju inicijativu. Lazić je još jednom inetrevnisao dobro ispred Beriše.

55. minut - Zagreva se Andrija Živković. Pretpostavljamo da bi mogao da dobije šansu umesto Gaćinovića koji se do sada nije istakao...

53. minut - Sergej Milinković Savić je pao u šesnaestercu Norveške posle duela sa Melingom. Bilo je kontakta, Norvežanin se poslužio rukama i oborio srpskog vezistu, ali se pištaljka Olivera nije oglasila...

50. minut - Na početku drugog poluvremena, lopta više u posedu Srbije, linije srpskog tima su pomerene napred i iz te igre je došao pokušaj Nikole Ninkovića. Šutirao je sa 20 metara po zemlji, ali je lopta prošla metar pored stative.

Počelo je drugo poluvreme!

KVOTE - Poluvreme možete da iskoristite i da se kladite uživo na Mozzartu. Kvota da će Srbija biti pobednik ostatka meča, odnosno drugog poluvremena, iznosi 2,80. Kvota na Norvešku je 3,20. Kvota da Srbija daje sledeći gol je 2,30, a da Norveška daje naredni pogodak je 2,65. Sve kvote na poluvremenu pogledajte OVDE.

Kraj prvog poluvremena - Srbija odlazi na veliki odmor sa vođstvom od 1:0 posle sjajne završnice Đurđevića u šestom minutu kojoj je prethodila još lepša asistencija Sergeja Milinković Savića. Srbija može da bude zadobvoljna rezultatom ali ne baš i igrom. Norvežani nisu lošiji protivnik, imali su više loptu u nogama i opasnije pokušaje pred golom. Edegard za sada najopasniji u taboru Norvežana. Đurđević i Milinković Savić najraspoloženiji u napadu Srbije, ali se čeka konkretniji učinak Gaćinovića i Ninkovića. Kao i više ubacivanja iz drugog plana Maksimovića i Lukića.

45+1 minut - Najbolja prilika za Norvešku! U nadoknadi vremena. Beriša je šutirao sa 16 metara po zemlji, ali je Vanja Milinković Savić odlično pratio i odbranio uprkos činjenici da mu je bio zaklonjen vidik.

44. minut - Sregej i Gajić su se poigravali uz desnu aut liniju na polovini Norveške, odigravali jedan drugom petama, ali nisu uspeli da stvoire šansu. Atraktivno i lepo, ali bez konkretnog učinka...

41. minut - Prvi žuti karton za Norvežane. Zaradio ga je levi bek Meling koji je na aut liniji rukama namerno zaustavio Đurđevića i sprečio ga da istrči opasnu kontru. Srbija nije uspela iz slobodnog udarca da ugrozi gol rivala..

40. minut - Opet Norvežani drže loptu na našoj polovini i vrebaju šansu. Imali su skarećni korner sa desne strane, centrirao je Edegard. Trondsen je bio u skoku i nije lepo zahvatio loptu glavom, a onda je Eljunusi igrao rukom. Sreća pa Trondsen nije uspeo da uputi udarac jer bi bilo baš opasno.

38. minut - Konačno se bude navijači. Sa tribina se nakratko zaorilo: "Srbija, Srbija, Srbija"

37. minut - Možda i najbolja šansa za Srbiju posle vodećeg gola. Iako se nije završila šutem. Ninković je majstorski gurnuo u prostor, a Saša Lukić zakasnio za sekund. Da je bio malo brži, ušao bi u stopostotnu šansu. Dobra ideja Ninkovića i lepo ubacivanje iz drugog plana Lukića. To bi češće trebalo da rade...

35. minut - Prvi žuti karton na meču. Zaradio ga je Nemanja Antonov koji je nešto oštrije išao s leđa na Zahida. Oliver je izrekao javnu opomenu levom beku Srbije. I opet izazvao negodovanje domaće publike.

34. minut - Šut Mijata Gaćinovića, ali pored gola...

32. minut - Sevnula je kontra Srbije, Đurđević je ušao u kazneni prostor Norvežana ali ga je klizećim startom u poslednjem trenutku zaustavio Rosted. Srbija je iznudila korner, ali smo slabo izveli udarac iz ugla.

31. minut - Edegard je opasan. Doneo je loptu u šesnaesterac Srbije, ali je u ispred Eljunusija intervenisao Gajića.

29. minut - Ako ste raspoloženi da bacite opkladu posle pola sata igre na sjatu mozzartbet.com, kvota da Srbija postiže sledeći gol je 2,00, a da će Norvežani sledeći zatresti mrežu je 2,45. Kvota da ćemo videti gol na bilo kojoj strani terena do kraja prvog poluvremena je 2,50. Šta prognozirate? Sve kvote pogledjate OVDE.

27. minut - Za sada vredi istraći Sergeja Milinkovića Savića i Darka Lazića koji nekako najviše odskaču. Čekamo Ninkovića i Gaćinovića da urade nešto više na protivničkoj polovini...

25. minut - Prekršaj Sergeja Milinković Savića koji je svirao sudija Oliver je izazvao negodovanje publike. Potom još veći zvižduci za Engleza jer je svirao prekršaj Vukašinu Jovanoviću. Dobro je što se tribine bude i uključuju u utakmicu. jer poseta je solidna, ali atmosfera je prilično mlaka. Igračima bi dobro došla veća podrška.

23. minut - Naši su se malo više povukli i Norvežani u ovom trenutku imaju inicijativu. Čini se da je Srbija prerano odlučila da čuva vođstvo...

20. minut - Prvi korner za Norvešku. Edegard je centrirao na drugu stativu, lopta se nekako odbila na peterac, naša odbrana se zbunila, Vukašin Jovanović nije uspeo da interveniše, ali je zato Sergej Milinković Savić bio najprisebniji i otklonio opasnost. Još jedna solidna šansa za goste...

19. minut - Stadion u Humskoj je sada solidno popunjen. Naši izveštači javalju da na tribinama ima oko 8.000 gledalaca.

17. minut - Slobodan udarac za Norvešku, lopta je ubačena pred gol, ali je Vanja Milinković Savić još jednom bio oprezan i izboksovao loptu.

15. minut - Norvežani ipak ne igraju standardanih 4-4-2 već su prešli na 4-2-3-1. Tandem zadnjih veznih je Fosum - Trondsen. Desno igra Zahid, levo Eljunusi, a Edegard je u sredini kao polušpic najbliži isturenom Beriši.

14. minut - Nova poluprilika za Norvešku. Umalo da Edegard proigra Eljunusija na pet metara od gola Srbije, ali je Vanja Milinković Savić bio oprezan.

11. minut - Nova šansa za Srbiju. Maksimović je probao volejom iz prve sa 20 metara, ali je lopta prošla pored stative. Naši igraju kao da je 0:0, ne brane se i jurišaju ka drugom golu.

8. minut - Kakva šansa za Norvešku! Umalo izjednačenje. Desni bek Halardsjad je centirrao, Edgard bio sam na petercu i šutirao glavom. Ali je promašio okvir gola...

6. minut - GOOOL!!! Srbija vodi 1::0. Uroš Đurđević je strelac! Fenomenalna lopta Milinković Savića kroz srce norveške odbrane, Uroš Đurđević je izbegao ofsajd zamku, izašao sam pre golmana Norveške i u maniru rasnog strelca pogodio mrežu. Sjajan početak za Srbiju !



4. minut - Prvi opasan napad Srbije. Milinković Savić nije uspeo da primi loptu pred golom Norveške. Izgleda da vezista Lacija ima ulogu polušpica i da dejstovavti odmah iza Đurđevića.

1. minut - Utakmica je počela. Sa centra je prva krenula reprezentacija Srbije.

17.59 - Kiks organizatora utakmice. Norvežanima je puštena himna Bože pravde. Prekinuta je posle nekoliko sekundi i onda je puštena norveška nacionalna himna što su gledaoci propratili smehom.

17.58 - Naši izveštači javalju da je na tribina oko 5.000 gledalaca.

17.56 - Igrači oba tima izlaze na terenu uz aplauze sa tribina stadiona u Humskoj.

17.51 - Iako su prodavane karte za južnu tribinu, ona je zatvorena i svi gledaoci sa kartama za taj deo stadiona se preusmeravaju na istočnu tribina. Podsetimo da za severnu tribinu nisu ni prodavane karte, pa je i ona poput južne zatvorena.

17.48 - Temperatura u Beogradu trenutno iznosi 11 stepeni. Nema kiše i vreme je prijatno za igru.

17.45 - To znači da su Sivićevi aduti sa klupe: golman Boris Radunović (Avelino), defanzivci Aleksandar Filipović (Voždovac) i Aleksandar Bjelica (Mehelen), vezisti Dejan Meleg (Vojvodina), Andrija Živković (Benfika), nedovoljno oporavljeni Marko Grujić (Liverpul ) i napadač Aleksandar Čavrić (Slovan).

17.43 - Na klupi obe selekcije ima mesto za po sedmoricu fudbalera što znači da svi igrači sa selektorskih spiskova nisu u konkurenciji za meč. Od pozvanih igrača Srbije van protokola su ostali Zvezdin golman Filip Manojlović, Radov defanzivac Nikola Maraš, zatim Zvezdin vezista Srđan Plavšić, Partizanov Nemanja Mihajlović, napadači Aleksandar Lutovac iz Rada i Ognjen Ožegović iz Čukaričkog.

17.40 - Da se malo pozabavimo i iznenađenjima u sastavu Norveške. Najveće je što će jedan od trojice najboljih igrača generacije, Ole Selnes igrati na poziciji štopera. Vezista Sent Etjena ume da obavlja defanzivne zadatke u veznom redu, ali ovo je nešto potpuno novo. Iznenađenje je možda i što nema korpulentnog napadača Aleksandra Serlota iz Groningena koji je igrao u prethodna tri kvalifikaciona meča A selekcije Norveške.

17.36 - Oko 3.000 ljudi trenutno na stadionu Partizana. Većinom na istočnoj i zapadnoj tribini, ali naši izveštači Dejan Stanković, Darjan Nedeljković i Milan Zdravković sa lica mesta javljaju da publika i dalje pristiže.

17.33 - Možda je iznenađenje i što nema Aleksandra Čavrića koji je u kvalifikacijama imao zavidnu minutažu.

17.28 - Najveće iznenađenje u startnoj postavi Orlića je to što se Sivić odlučio za povratnika Nikolu Ninkovića koji će posle duže pauze obući dres Srbije zahvaljujući dobrim igrama u Đenovi. On je zauzeo mesto Andrije Živkovića koji je jedan od lidera ove generacije, ali ove sezone skoro da ne dobija priliku u Benfiki. Da li podržavate ovaj potez Sivića?

17.23 - Rešena je još jedna dilema koja je vladala uoči ovog meča. Kapitensku traku je zadužio Uroš Đurđević iako je u ovoj generaciji tu ulogu najčešće obavljao Nemanja Maksimović.

17.17 - Za sve one koji nisu u mogućnost da odu na stadion u Humskoj i podrže Orliće, direktan televizijski prenos je obezbeđen na TV Arena Sport 1.

17.12 - Našoj reprezentaciji nije prvi put da igra baraž sa Norvežanima. Protiv njih smo igrali i 2003. godine i plasirali se na EP u Nemačkoj posle prave drame. Podsetite se priče o tom dvomeču posle kojeg je tadašnja Srbija i Crna Gora irala finale EP. Šta je današnjoj generaciji poručio tadašnji selektor Pižon Petrović, pročitajte OVDE. 

17.08 - Srbija igra u u sledećem sastavu: V. Milinković Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Lukić - S. Milinković Savić, Ninković, Gaćinović - Đurđević.  

17.07 - Norveška igra u sastavu: Rosbah - Haraldsajd, Selnes, Rosted, Meling - Zahid, Trondsen, Fosum, Eljunusi - Beriša, Edegard

17.06 - Poznati su i sastavi za koje su se odlučili selektori.

17.05 - Po kvalitetu i dosadašnjim rezultatima napši Orlići su favorit u ovom dvomeču i izraziti favorit u prvoj utakmici na svom terenu. Kvota na pobedu Srbije iznosi 1,80. Nerešen ishod se vrednuje koeficijentom 3,35, a pobeda Norveške sa 4,40. Podsetimo, Srbija je u svojoj kvalifikacionoj grupi završila na drugom mestu iza Italije, dok su ispred Norvežana bili Englezi. Sve kvote možete da vidite klikom OVDE.

17.04 - Kakva su očekivanja naših reprezentativaca pre ovog meča, govorio je Mijat Gaćinović. Opširnije, OVDE.

17.01 - Sa kakvim snagama Norvežani ulaze u ovaj meč i koji igrači su prekomandovani u A tim, pogledajte OVDE. 

16.59 - Detaljan skener norveških reprezentativaca možete da pogledate OVDE. 

16.50 - Srpski selektor Tomislav Sivić ne može da računa na usluge povređenih Grujića, Veljkovića i Ristića. Ko je sve na spisku Orlića, pročitajte OVDE.

16.45 - Mlada reprezentacija Srbje na stadionu Partizana u Humskoj igra večeras protiv Norveške prvu utakmicu baraža za odlazak na EP u Poljskoj naredne godine.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Orlići" nose dva gola prednosti u Norvešku

Izvor: RTS, 11.Nov.2016

Mlada reprezentacija Srbije savladala je sa 2:0 selekciju Norveške, u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine. Đurđević doneo prednost "orlićima", konačan rezultat postavio Haraldsajd autogolom. Revanš se igra za četiri dana, u utorak. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.