Arsenal se digao iz mrtvih i posle penala osvojio prvi trofej u sezoni!

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 15:46

Arsenal se digao iz mrtvih i posle penala osvojio prvi trofej u sezoni!

Fudbaleri Arsenala pobedili su Mančester siti posle boljeg izvođenja penala u Komjuniti šildu, nakon što je posle 90 minuta i nadoknade rezultat bio 1:1.

Arsenal je golom u 101. minutu došao do izjednačenja, nakon čega se pristupilo penalima. Gol za 1:1 postigao je Trosar, s tim što je Akanđi promenio smer i time je prevario Ortegu.

Kod izvođenja penala, tragičari Sitija su De Brujne i Rodri koji su promašili šut sa jedanaest metara.

Odlučujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penal realizovao je Vijeira, posle čega je usledilo veliko slavlje fudbalera Arsenala.

Na Vembliju nismo gledali utakmicu kakvi su mnogi očekivali. Priželjkivali su ljubitelji fudbala rapsodiju od prvog minuta, ali vidi se da ekipe tek izlaze iz priprema i da su daleko od najbolje forme.

Zato u prvom poluvremenu nije viđen veliki broj šansi, na obe strane. Verovatno najbolje imao je Kai Haverc, ali je u obe prilike golman Ortega dobro reagovao i time sprečio vođstvo "tobdžija".

U drugom poluvremenu gledali smo sličan fudbal, bez mnogo prilika. Zbog toga je Pep Gvardiola odlučio dosta da menja, te su se na terenu brzo našli Foden, De Brujne, ali i mladi Palmer.

Kol Palmer zamenio je Erlinga Halanda i u 77. minutu doveo je Siti u prednost. Foden je sjajnim okretom pokrenuo kontru “građana”, nakon čega je loptu prosledio na stranu, tamo je De Brujne glavom dodao do Palmera, a ovaj sjajnim udarcem savladao Ramzdejla.

Sve se činilo da Siti ide ka trofeju, međutim, Arsenal nije odustajao i to mu se isplatilo. U poslednjim trenucima utakmice, uz dosta sreće, lopta je završila iza leđa Ortege.

Usledili su penali, gde su izabranici Mikela Artete imali bolju koncentraciju i na kraju su došli do prvog trofeja u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Arsenal u 101. minutu izjednačio protiv Sitija, pa penalima uzeo Komjuniti šild

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2023

Fudbaleri Arsenala osvojili su prvi trofej u sezoni, "Komjuniti šild", pošto su danas na Vembliju savladali Mančester Siti 1:1 - penalima 4:1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.