Umesto preokreta - KRAJ: Radnički ODMAH ispao iz Evrope

Izvor: Mondo, 18.Jul.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto preokreta - KRAJ: Radnički ODMAH ispao iz Evrope

Nišlije odigrale nerešeno protiv Flore na "Čairu" i ispale iz kvalifikacija za Ligu Evrope u uvodnom kolu.

Radnički iz Niša je definitivno stao na prvoj evropskoj prepreci.

Ekipa Sima Krunića potpuno je podbacila u prvom meču u Talinu, a onda pokušala da na "Čairu" nadoknadi sve što je uprskala na Baltiku.

I nije uspelo.

Radnički Niš - Flora Talin 2:2 (prvi meč 0:2)

Ajntraht iz Frankfurta definitivno neće doći na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Čair", već će igrati u Estoniji protiv Flore, ekipe koja je u četvrtak izdržala više od sat vremena jalove ofanzive Nišlija, pa uspela da golom odluke "prelomi" dvomeč.

Rezervista Stefan Mihajlović doneo je Nišlijama vođstvo u 68. minutu i najavio još veću ofanzivu Krunićevog tima, ali je desetak minuta kasnije odbrana Radničkog jako loše reagovala na centaršut iz prekida, što je kaznio Henrik Pirg i zapečatio ovaj meč.

Uspeo je i drugi rezervista domaćih, Nikola Čumić, da postigne gol za 2:1, bilo je i napada Nišlija za 3:1, ali je Flora ipak našla način da se odbrani, pa da kontrom u nadoknadi vremena postavi konačnih 2:2 i da "overi" svoj plasman.

Ambiciozno najavljena evropska sezona Radničkog tako je završena na prvom koraku.

92' 2:2 IZJEDNAČENJE, ZA KRAJ. Lepik je u drugom minutu nakodnade iskoristio to što su Nišlije krenule svom snagom u napad, istrčao kontru i predliblao Kneževića.

88' Potpuni pritisak domaćih, Meleg je dao gol iz "slobodnjaka", ali je sudija vratio loptu na mesto izvođenja i tražio da se ponovi.

85' Skočile su Nišlije tražeći penal zbog igranja rukom gostiju, ali je arbitar rukom pokazao na peterac. Lopta je za Floru.

84' RADNIČKI OPET IMA PREDNOST - 2:1. Gol je postigao još jedan rezervista, Nikola Čumić, iskoristivši situaciju "jedan na jedan" sa golmanom gostiju. Nišlijama su potrebna još dva gola.

80' Muk na "Čairu" i IZJEDNAČENJE. Flora je poravnala rezultat golom posle prekida i tako drastično smanjila šanse Nišlija. Bio je to visok centaršut, posle kojeg je lopta nogom vraćena u peterac, a tamo je glavom dočekao Henrik Pirg.

68' RADNIČKI VODI! STEFAN MIHAJLOVIĆ! Todorovski je centrirao najboljeg dosad, a na pravom mestu je bio novi centarfor Nišlija, tek što je ušao sa klupe.

View this post on Instagram

Gooool

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on Jul 18, 2019 at 1:10pm PDT

61' Konačno, šut ka golu Flore. Ponovo je gađao Nemanja Tomić i ponovo iz daljine. Epilog je bio isti kao u prvom delu.

45' Drže loptu fudbaleri Radničkog, ali sa njom ne uspevaju da naprave nešto. Moraće mnogo konkretnije od ovoga.

43' Šteta... Predriblao je dvojicu igrača Saša Stojanović, ali se potom sapleo, izgubio korak i lopta mu je pobegla u gol-aut.

34' Stojanović je sada pokušao da asistira Nemanji Tomiću.Gađao je vezista, ali je završeno samo kornerom.

30' Posle mnogo vremena, konačno pravi udarac ka golu gostiju. Gađao je iskusni Stojanović iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara, ali pored gola.

10' Prvi dobar udarac uputio je Nemanja Tomić, sa ivice kaznenog prostora. Erik Jirka nije bio na pravom mestu da natrči na odbijenu loptu.

- Meč je počeo!

U najavi utakmice, prvi čovek Nišlija slao je oštre poruke igračima, kritikujući ih za pokazano u uvodnom meču. Najpre je poručio da mu nisu potrebne kukavice, a potom je rekao da bi bilo dobro da su sa njim gledali pripremnu utakmicu Radnika iz Surdulice i Radničkog iz Pirota, da vide kako se "pravi fudbaleri" bore.

Tim rečima, on je preneo ekipi šta misli o njenom nastupu, zbog kojeg se Krunić posle prve utakmice izvinjavao, uz objašnjenje da su i on i igrači osećali sramotu.

Večeras imaju šansu da poprave utisak na novoj travi, koju je "Čair" dočekao posle 20 godina.

Sastav Radničkog: Knežević - S. Đorđević, Ostojić, L. Đorđević, Todorovski - Bondarenko, Stojanović, Batrović - Tomić, Jirka, Bojović.

Interesantno je da je golman Nikola Petrović prebačen iz startne postave na klupu, iako je bio jedan od najboljih igrača u prvom meču. Takođe, mesto u prvih 11 izgubili su i Dejan Meleg, centralni vezista pozajmljen od Zvezde, kao i Japanac Riota Noma, starosedelac na Čairu.

Večeras će pred golom od starta stajati Marko Knežević, a u vezu će Saša Stojanović i Veljko Batrović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.