Odličan start 2019: Novak pobedio za 55 minuta!

Izvor: Mondo, 01.Jan.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odličan start 2019: Novak pobedio za 55 minuta!

Svetski "Broj jedan" uspešno započeo godinu u Dohi. U prvom takmičarskom meču od Londona lako je savladao rivala iz BiH.

Nova godina počela je radno i uspešno za Novaka Đokovića.

Najbolji teniser na svetu u Dohi je rutinski trijumfovao na startu ATP turnira iz serije 250, u kojem mu je rival bio teniser iz Bosne i Hercegovine.

Meč je trajao samo 55 minuta, a Nole je protivniku dopustio samo tri grema.

Novak Đoković - Damir Džumhur >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 6:1, 6:2

S obzirom na to da je Novak u subotu trijumfovao u Abu Dabiju na revijalnom turniru, ovo je bio njegov prvi takmičarski singl meč od završnog turnira u Londonu i poraza od Aleksandra Zvereva u finalu.

I odigrao ga je odlično!

Pouzdanom igrom, odličnom kretnjom na osnovnoj liniji i uz punu kontrolu igre, Srbin je od prvih gemova najavio da igrač koga trenira Ilija Bozoljac neće doći u situaciju da ga iznenadi.

Rutinskim trijumfom protiv Džumhura, 47. igrača na svetu, Đoković je ušao u drugo kolo i zakazao meč protiv Mađara Martona Fučoviča, 36. na ATP listi, sa kojim se sreo i prošlog leta, na US Openu i pobedio u četiri seta.

Finale turnira u Dohi zakazano je za subotu, pa će Novak sledeći meč odigrati u sredu, a trenutno je njegov meč drugi na dnevnom rasporedu. Dan kasnije, u četvrtak ćemo pratiti četvrtfinala, a u petak polufinala. Sve uz direktan TV prenos na Areni sport.

Kada je u pitanju Džumhur, interesantno je da će se Novak i on sresti još jednom u Dohi, jer će odigrati i meč u dubl konkurenciji. Đoković će biti u paru sa bratom Markom, a teniser iz BiH u paru sa našim igračem, Dušanom Lajovićem, koji je u utorak takođe trijumfalno počeo učešće u Dohi.

"Duci" je u 1. kolu savladao Francuza Adrijana Manarina u dva seta, 6:3, 7.6 i tako potvrdio dobar start naših tenisera u glavnom gradu Katara.

Iz minuta u minut:

DRUGI SET

6:2 Gem, set i meč!

5:2 Najinteresantniji poen na meču. Razmena na mreži i uspešan lob Džumhura, kojim je ostao u setu.

4:1 Sjajno se Novak kreće na osnovnoj liniji. Hrabri njegova igra dok osvaja još jedan brejk.

3:1 Brejk, pa sigurno odbranjen Novakov servis gem. Pogodio je Džumhur i retern udarac, ali Đoković potpuno kontroliše igru.

1:1 Ponovo je Đoković imao brejk loptu na početku seta, ali se Džumhur odbranio i poveo 1:0. Usledio je još jedan miran gem na servis našeg tenisera.

PRVI SET, 6:1

6:1 Posle samo 23 minuta igre - Novak vodi u setovima. Apsolutna kontrola meča.

5:1 Imao je Džumhur ritam, dobru poziciju i šansu da sačuva svoj servis gem, ali je poslao loptu u aut. Đoković je iskoristio brejk loptu i prišao nadomak osvajanja seta.

3:1 Ilija Bozoljac, bivši srpski teniser, iz Džumhurovog boksa prati nastup igrača koga trenira. Teniser iz BiH osvojio je prvi gem u meču na svoj servis, iskoristivši prvu šansu za to pri rezultatu 40:30

2:0 Odličan početak našeg tenisera. Potpuna kontrola igre i samo jedan dozvoljen poen teniseru iz BiH u prva dva gema. Brejk je izborio u drugom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.