Kengurov skok u osminu finala, Francuzi izgubili

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 15:22

Kengurov skok u osminu finala, Francuzi izgubili

Reprezentacije Francuske i Australije izborile su vizu za osminu finala Mundijala u Kataru.

Australija je u odlučujućem susretu D grupe pobedila Dansku sa 1:0 (0:0), a istim rezultatom Tunis je savladao Francusku.

Tako je Francuska kao prva u grupi prošla dalje, a Australija kao druga i ove dve reprezentacije ukrstiće se sa prva dva tima C grupe.

Na meču Australije i Danske, koji je direktno odlučivao o drugom putniku u nokaut fazu, Danci su bolje krenuli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kristijan Eriksen i drugovi su naročito u prvih pola sata imali više od igre, brzo su dolazili do gola protivnika, pretili iz svih pozicija.

U desetom minutu, Miloš Degenek, bivši štoper Crvene zvezde, odlično je reagovao kada je izblokira Lindstroma u izglednoj situaciji.

Samo minut kasnije, lepa prilika i za Matijasa Jensena, ali njegov udarac, iskosa, sa desetak metara, odbranio je golman Rajan.

Skov Olsen se spetljao u prilici Danske u 25. minutu, da bi Miloš Degenek u 29. minutu ponovo bio brži od protivnika, sprečio je Jensena da šutira na gol i time otklonio opasnost.

Australijanci su pokušavali uglavnom iz kontre, u nekoliko navrata su pripretili mreži Kaspera Šmajhela.

Mekgi je oprobao šut u 22. minutu, da bi Djuk u 41. minutu gađao po zemlji sa ivice kaznenog prostora, ali je Šmajhel bio na mestu.

Činilo se da će Danci biti ti koji će prvi doći do gola, imali su više loptu u nogama u prvih desetak minuta.

Ali prvo je Mekgri u 48. minutu šutirao dobro, da bi u 60. minutu Australija povela.

Sevnula je brza kontra, lopta je došla do metjua Lekija koji se sjajno snašao, i pored dvojice igrača, kroz noge Melea, poslao loptu u donji levi ugao za 1:0!

Ulazlud su pokušavali Danci, trebalo im je da postignu dva gola da bi prošli dalje.

Australijanci su uspeli da sačuvaju mrežu i usledilo je veliko slavlje.

Francuzi su još pre ovog meča sa Tunisom overili vizu za 16 najboljih u Kataru.

Otuda je Didije Dešan mogao da izvede potpuno šaren, rezervni sastav, odmarao je svoje najveće zvezde, dok je Tunis nekako bio motivisan da protiv aktuelnih svetskih prvaka pokaže maksimum.

Akcije Francuske nisu bile dovoljno obećavajuće u tom prvom delu, delovali su nekako rastrzano i nepovezano, udarac Kingslija Komana u 25. minutu bio je jedino vredan pomena.

Tunis je u dva navrata pripretio, u osmom minutu, posle prekida, mrežu Stiva Mandande zatresao je Nader Gandri, ali bio je u ofsajdu i sudije su opravdano poništile gol.

U 35. minutu mogao je i Vebi Hazri da ugrozi mrežu Francuza, ali je Mandanda dobro reagovao i zaustavio njegov udarac.

Veliku priliku za Tunis propustio je Aisa Laiduni u 53. minutu, lopta je posle njegovog šuta otišla za malo iznad prečke.

Ipak, pet minuta kasnije, popustila je odbrana Francuske.

Izgubio je Fofana loptu na sredini, Laiduni je prigrao Hazrija koji je vukao loptu nekih 20 metara, a potom pored nekoliko igrača Francuske uspeo da šutira i pošalje loptu u mrežu!

Pokušao je Dešan sa brojnim izmenama da vrati ravnotežu, uveo je Grizmana i Mbapea, ali je odbrana Tunisa uspela da izdrži sve nalete i stigne do utešne pobede, pošto ni tako nisu uspeli da prođu dalje.

Šanse za Francuze u 83. i 85. minutu nisu iskoristili Usman Dembele i Adrijen Rabio, kao ni Mbape u 88. minutu.

Antoan Grizman je u osmom minutu nadoknade postigao gol, ali je zbog ofsajda poništen posle gledanja VAR snimka.

Dešavanja sa oba terena mogli ste da pratite paralelno u LIVE BLOGU B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Australija šokirala Dansku i prošla u osminu finala, uzaludan trijumf Tunisa nad Francukom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022

Fudbalske reprezentacije Francuske i Australije plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, nako što je Australija pobedila selekciju Danske 1:0, dok je Francuska izgubila od reprezentacije Tunisa istim rezultatom.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.