UŽIVO: Mega - Zvezda

Izvor: Mondo, 11.Jan.2015, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Mega - Zvezda

Pratite live tekstualni prenos utakmice u Sremskoj Mitrovici.

Pratite tok utakmice:

33' 58:64 Kešelj, pa Zagorac održavaju domaćina u utakmici. Jović je faulirao Zagorca pri šutu i poslao ga na liniju penala. Izvešće dva slobodna bacanja posle tajm-auta, koji je sada zatražio Dejan Radonjić.

32' 54:64 Nemanja Krstić nagoveštava neizvesnu čevrtinu košem za "minus šest" (54:60). Međutim, Dangubić, pa Blažič posle kontre brzo vraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << crveno-belima mir i dvocifrenu prednost. Tajm-aut Mega Vizura.

- kraj treće deonice - 52:60. Oba tima postigla su u prethodnih deset minuta po 19 poena.

30' 52:60 Momenti brze igre na obe strane. Rade Zagorac pogodio je posle kontre, pa napustio igru zbog bola u nozi. Jović se u poslednjem napadu nije obazirao na sat i vreme je isteklo. Kraj treće četvrtine.

29' 50:60 I Blažič ubacuje svoju prvu trojku na utakmici. Pre toga je promašio ceo koš pri šutu van linije. Mirna atmosfera u dvorani, nema tenzije ni na terenu.

25' 42:54 I Kalinić ubacuje prvu trojku. Najveća prednost Zvezde. 5/15 šutiraju gosti za tri.

24' 42:51I Mitrović ubacuje prvu trojku na utakmici. Na drugoj strani se upisuje Nikola Jokić, koristeći to što ga je u finišu akcije čuvao Kalinić. Odmah potom, Marjanović pogađa uz faul Muslija.

24' 40:45 Rade Zagorac trojkom prekida seriju gostiju, a vođstvo im je prepolovio Dejan Musli. Brza reakcija domaćih igrača na instrukcije primljene na tajm-autu.

- Na zidu dvorane postavljen je veliki transparent "Marko Ivković", u znak sećanja na navijača Crvene zvezde, ubijenog u Istanbulu.

22' 35:45 Vilijams i Kalinić lako donose Zvezdi dvocifrenu prednost. Prvi put na utakmici. Amerikanac je najpre proigrao saigrača "tačdaun" dodavanjem, a onda laganim trkom kroz reket. Tajm-aut Mega Leks.

- poluvreme 33:41 -

Prednost Mega Leksa u 4. minutu bila je 10:2, a u 11. 21:14. Zvezda je sredinom druge deonice zaigrala čvršće i trojkom Stefana Jovića prvi put povela, 26:25. U završnici poluvremena, serijom 9:2 učvrstila je vođstvo i povećavala ga do odlaska u svlačionicu.

Najefikasniji igrač Zvezde je Maik Cirbes, sa osam poena. Čarls Dženkins ubacio je sedam. Među domaćima, odlično je krenuo Dejan Musli (9 p) i do poluvremena predvodio ekipu uz Nenada Miljenovića (8, 4 as)

20' 33:41 Dženkins posle prodora donosi Zvezdi najveću prednost, četiri sekunde pre velikog odmora. Na drugoj strani, Đorđe Simeunović ne koristi šut u poslednjim trenucima.

20' 33:39 Neobična akcija. Marjanović sa vrha kapice pronalazi pod košem usamljenog Vilijamsa. Sada raste prednost Zvezde. Dejan Musli pogađa koš uz zvuk sirene, ali je šutirao tek kada se oglasila, pa su sudije poništile taj pogodak. Arbitri su Belošević, Juras i Šundić.

18' 33:34 Miran period utakmice. Cirbes koristi slobodna bacanja i odlazi na klupu. Marjanović je ponovo u igri. Miljenović ubacuje osmi poen, za poen razlike.

16' 27:30 Jaka Blažič istrčava kontru, polaže loptu u nebranjen obruč. Tajm-aut Mega Vizura.

15' 26:27 Trojka Stefana Jovića i Zvezda prvi put vodi, 26:25. Krstić joj brzo odgovara, a Cirbes brzo vraća vođstvo.

14' 23:21 Blažič i Jović lete po terenu i dobijaju aplauze dvorane, koja očekivano više navija za Zvezdu. Čuju se i uvrede Dejanu Musliju, koji je došao u Megu posle boravka u Partizanu. Miljenović baca loptu u aut, a Dejan Milojević traži tajm-aut.

12' 23:19 Jović hvata ofanzivni skok, a Blažič ubacuje drugu trojku za Zvezdu.

11' 21:14 Mega opet stiče mirnije vođstvo. Miljenović ostaje sam pod košem i lako pogađa. Marjanović je seo na klupu prvi put, na terenu je Cirbes. Na terenu je opet Musli, Čantekin odlazi na klupu. Ulazi i Dangubić, takođe ex igrač Mega Leksa.

- na kraju prve četvrtine, Mega vodi 19:14 -

10' 19:14 Povremeni reprezentativac Srbije Nemanja Krstić postiže prvu trojku za domaće, Marjanović ubacuje slobodno bacanje za 19:14. Mega Leks imaće 19 sekundi da organizuje poslednji napad u četvrtini.

9' 16:13 Dženkins ponovo pogađa, za "minus tri". Potom i promašuje trojku za izjednačenje. U igri je prvi put i Jaka Blažič.

8' 14:11 Musli prekida napad rivala svojim osmim poenom. Radonjić je poslao na teren Marka Tejića. Kalinić "lupa" atraktivnu blokadu mladom Jaramazu. Pod košem domaćih je i Čantekin, Musli je otišao na klupu.

7' 12:11 Poenima Kalinića i Mitrovića, Zvezda hvata priključak, a trojkom Čarlsa Dženkinsa prilazi protivniku na "minus jedan"

4' 10:4 Marko Kešelj utrčava pod koš i zakucava pored Bobana Marjanovića. Serija domaćih 10:0. Prekida je upravo Marjanović, takođe zakucavanjem.

- Trener gostiju reagovao je ubacivši Kalinića umesto Lazića. Njegov tim se muči i napadu i još jednom gubi loptu.

4' 8:2 Serija domaćina se nastavlja. Musli ubacuje svoj šesti poen i primorava Dejana Radonjića da traži prvi tajm-aut. Pozorišna atmosfera u dvorani "Pinki", iako je ispunjena.

- Utakmicu uživo posmatra selektor Aleksandar Đorđević. Sedi kraj terena.

3' 6:2 Miljenović zaokružuje seriju domaćina na 6:0.

2' 4:2 Utakmica je počela zakucavanjem Bobana Marjanovića i poenima Dejana Muslija u dva uzastopna napada.

Za Zvezdu počinju Vilijams, Dženkins, Lazić, Mitrović, Marjanović. Za Mega Leks Miljenović, Zagorac, Kešelj, Jokić, Musli.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.