VII dan: Istorijski dan za tenis, loš za Srbe – glavni favorit ispao

Izvor: B92, 22.Jan.2023, 02:01

VII dan: Istorijski dan za tenis, loš za Srbe – glavni favorit ispao

Sedmi dan Australijan opena doneo nam je prve parove četvrtfinala, a ponovo je na terenu bilo iznenađenja i srpskih predstavnika.

Kada je reč o seniorskom singlu, program na Rod Lejver areni otvorile su Iga Švjontek i Elena Ribakina, a Kazahstanka je izbacila prvog nosioca pobedom u dva seta.

Vrlo brzo za njom je i Jelena Ostapenko zakazala meč u četvrtfinalu trijumfom nad Koko Gof, takođe u dva seta.

Kada je reč o muškom singlu, Karen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hačanov je prvi ostvario trijumf nad Jošihitom Nišiokom i to tako što je ga u prva dva seta ostavio na nuli. Sebastijan Korda je nakon super taj-brejka eliminisao Hurkača, dok je najveće iznenađenje dana priredio Lehečka pobedom nad sedmim teniserom sveta Feliksom Ožeom-Alijasimom.

Glavni meč odigrali su Stefanos Cicipas i Janik Siner, a nakon pet setova dalje je otišao Grk.

Kada je reč o juniorima, tu je Srbija imala dva predstavnika, ali Branko Đurić i Darja Suvirđonkova, Ruskinja koja igra pod zastavom Srbije, nisu uspeli da prođu dalje.

U međuvremenu, određen je i termin sledećeg meča Novaka Đokovića protiv Aleksa De Minora.

Ispisana je i istorija na Grend slemovima, s obzirom na to da je ovogodišnje izdanje Australijen opena postalo prvo na kom u četvrtfinalu nećemo gledati prva dva nosioca u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sva dešavanja iz Melburna i ove noći i jutra pratimo putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.