Milan slavi Loftus-Čika, Karabag preorao kamenolom, Benfika slavila u 98 VIDEO

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 21:11

Milan slavi Loftus-Čika, Karabag preorao "kamenolom", Benfika slavila u 98' VIDEO

Fudbaleri Milana ubedljivo su nadigrali ekipu Rena rezultatom 3:0 (1:0) i zakoračili su u osminu finala Lige Evrope.

"Roso-neri" su na prepunom "San Siru" bili vrlo sigurni protiv francuskog tima, koji se nije predstavio u dobrom svetlu.

Heroj italijanskog predstavnika je Ruben Loftus-Čik, koji je "otključao" Ren sa dva gola glavom, u 32. i 48. minutu.

Zubir je u 54. minutu doneo novu prednost Karabagu, duplirao ju je Benzija u 65. da bi četiri minuta kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zubir svojim drugim golom doneo 4:1.

Kakvu-takvu nadu Bragi doneo je Mutinjo u nadoknadi golom iz penala.

Tačku na ovaj meč i miran revanš Milaneza kroz sedam dana stavio je Rafael Leao pogotkom u 53. minutu.

Još jednu ubedljivu pobedu, ali i šokantan ishod, videli smo u čuvenom "kamenolomu", gde je Karabag deklasirao domaću Bragu rezultatom 4:2 (1:1) i praktično rešio dvomeč, iako je ostao još revanš u Azerbejdžanu.

Goste je u vođstvo doveo bivši fudbaler Partizana Marko Janković, koji je u 21. minutu vrlo sigurno realizovao jedanaesterac.

Izjednačenje je u finišu prvog poluvremena glavom doneo Banza, ali je Braga potpuno posustala u drugom poluvremena.

Umalo smo iznenađenje videli na "La Lužu" u Lisabonu gde je Benfika u 98. minutu posle dva penala uspela da savlada Tuluz – 3:1 (0:0).

U prvom poluvremenu smo videli jalove napade portugalskih "orlova", ali su tek u drugom poluvremenu uspeli da dođu do gola.

Košta je igrao rukom, VAR to primetio kada niko nije i Anhel di Marija je rutinski realizovao penal za 1:0.

Ali, Tuluz tada kreće ofanzivnije ka golu domaćih i to mu se isplatilo u 75. minutu kada je Desler polio sve prisutne na stadionu "hladnim tušem".

Do kraja smo gledali ofanzivu Benfike, ali ponovo bez mnogo energije i uspeha. Međutim, ponovo su igrači Tuluza "pomogli".

Skrivili su novi kazneni udarac, a Di Marija je i ovog puta, u dubokoj nadoknadi, bio neumoljiv i doneo svom timu prednost pred revanš.

U poslednjem meču večeri u Ligi Evrope, Lens i Frajburg su remizirali bez golova, iako je jedina lopta u mreži koju je smestio Hajdara u 70. minutu poništen zbog ofsajda.

Sva dešavanja sa terena širom Evrope pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.