UŽIVO: Iran - Srbija 63:79

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Iran - Srbija 63:79

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

17:22 - Pobeda Srbije protiv Irana (83:70) kojom je praktično obezbeđen plasman u osminu finala. Orlovi će se u mečevima protiv Brazila i Španije boriti za što bolji plasman u A grupi i slabijeg rivala u nokaut fazi. Odigrali smo bledo prvo poluvreme, ali serijom 15:0 na početku treće četvrtine - kada su puleni Aleksandra Đorđevića konačno zaustavili gorostasnog centra rivala Hameda Hadadija - rešeno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je pitanje pobednika. Najefikasniji u našem timu bili su Nemanja Bjelica sa 18 i Bogdan Bogdanović sa 16 poena. U ekipi Irana briljirao je Hadadi - 29 poena (šut iz igre 12-10)

17:14 Skok u odbrani i Nemanja Bjelica stiže do dabl-dabl učinka od 18 poena i 10 skokova. Štimac je vezao četiri poena i odbio nalet Iranaca - 79:63.

17.08 - Mali pad u igri Orlova, nekoliko grešaka i promašen zicer, pa Iranci posle trojke Bahramija smanjuju i dalje veliku prednost našeg tima.

17.03 - Prvi put stižemo do +20, posle lepe akcije koju je završio Nemanja Bjelica - 73:53.

17.01 - Orlovi sigurno čuvaju veliku prednost - 69:51 u 31. minutu. Odlična odbrana Srbije naterala je rivala da izgubi već 20 lopti.

16.51 - Tim Memija Bečiroviča na trenutak se vratio u život vezanim poenima, ali su Orlovi sa linije penala uspeli da održe prednost kod brojke 15 - (64:49). Poslednji je minut treće četvrtine.

16.44 - Prvi poeni Irana u drugom poluvremenu, posle pet i po minuta u trećem kvartalu. Koš je postigao Nikahah. Potom je usledila i njegova trojka za novo umanjenje minusa (43:58).

16.40 - Nova sigurna odbrana našeg tima, a potom i atratkivno zakucavanje Raduljice, koji je sve na trenutak zabrinuo. Pošto je posle zakucavanja nezgodno pao, na leđa. Ali, sve je kako treba. Posle tajm-auta Irana realizovao je i dodatno bacanje.

16.39 - Osmeh na lice igrača vratilo se posle vrlo lepog alej-upa i novog odbranjenog napada. Srbija vodi sa 53:38, šest i po minuta pre odlaska na poslednji odmor.

16.36 - Trojka Teodosića za konačno olakšanje! Srbija vodi 51:38 i odbranila je dva uzastopna napada protivnika. I pored mlake igre srpskog tima prednost raste.

16.33 - Orlovi su konačno došli do prve dvocifrene prednosti na meču (48:38), posle realizovanog horoga Raduljice. Iran je primoran da igra zonu kako bi sačuvala svoje najbolje igrače.

16.32 - Mrsko mi je da ovo kažem, ali svi u novinarskom delu radujemo se što dva najbolja strelca Irana, Hadadi i Nikahah imaju po četiri lične greške. Nikahah je sada zaradio tehničku zbog prigovora, a Bogdanović je realizovao jedno bacanje...

16.29 - Zabrinuta lica na našoj klupi, a drugo poluvreme je počelo. Raduljica ubacuje jednu sa poludistance i povećava prednost na 44:38.

16.28 - Još jedan podatak vredan pomena, a tiče se, naravno - Hadadija. On ima 100 odsto učinak iz igre (8/8) i 22 ubačena poena!

16.15 - POLUVREME!

Nažalost, ne možemo da kažemo da je naš tim završio posao u ovom meču, pošto je rezultat tek 42:38, a potpuno neubedljiva igra srpskih igrača može da brine. Ne bismo ni da zamislimo šta bi bilo da je Hamed Hadadi ostao na parketu. U trenutku dok su igrači dva tima odlazili u svlačionicu, Đorđević je ostao kod sudija i ušao u žestoku raspravu. Očigledno je nezadovoljan suđenjem, ali pre bi trebalo da obrati pažnju na igru svog tima...

16.12 - Posle prve trojke Stefana Markovića Iran je propustio nekoliko prilika da kazni lošu igru naše defanzive, koja je dopustila rivalu da je nadskoči... Ipak, odbranili smo se, a Đorđević je pozvao tajm-aut kako bi nacrtao poslednji napad.

16.10 - Odlaskom najboljeg iranskog igrača na klupu Raduljica je konačno malo proigrao. Ali, naša odbrana i dalje katastrofalna...

16.08 - Hadadi je u sledećem napadu napravio i četvrtu ličnu grešku!!! Odlazi na klupu, a od svih navijača dobija veliki aplauz!

16.07 - Sreća u nesreći za naš tim. Bjelica je postigao koš uz faul, potom je realizovao i bacanje, a Hadadi je zaradio treću ličnu.

16.02 - Četiri vezana poena Simonovića vratila su srpski tim u igru, a bivši kapiten Crvene zvezde iznudio je i grešku rivala. Ali, potom je usledio i njegov nesportski potez, kada nije hteo da pruži ruku rivalu posle jednog kontakta. Cela hala je počela da mu zviždi, ali on ne mari...

16.00 - Nemilosrdni Hadadi je sve stvari preuzeo u svoje ruke. On je organizator igre, šuter, skakač... Može li ga neko zaustaviti?!

15.55 - Taman što je Teodosić pogodio trojku kojom je malo podigao naš tim, usledilo je novo zakucavanje nezaustavljivog Hadadija, koji je postigao svoj 18. poen. Rezultat je izjednačen - 28:28, u četvrtom minutu drugog kvartala

15.53 - Posle tri vezane trojke našeg tima, Bjelica je promašio, a Hadadi nastavlja da puni koš našeg tima... Rezultat je 25:25.

15.48 - KRAJ PRVE ČETVRTINE!!!

Greši Iran, ali greše i Orlovi. Prilično mlaka, slaba igra našeg tima u prvih deset minuta. Što, donekle može da brine. Ali, ima još 30 minuta da se igra. Verujemo da će srpski igrači početi da igraju u pravom ritmu. Najbolji strelac Irana je Hadadi sa 11 poena, dok je Bjelica kod nas ubacio sedam, a Bogdanović pet.

15.46 - Evo i jedan apsolutno neverovatan statistički podatak. Hadadiju je prosek koševa u prva dva meča na prvenstvu bio ravno deset, a sada je već ubacio 11 od 19 Irana.

15.44 - Predivan potez Miloša Teodosića i asistencija Rašku Katiću za lagan koš. To je ono što je našem timu potrebno u ovom momentu, ali i da odbrana pronađe rešenje za Hadadija.

15.41 - Međutim, ovakav razvoj stvari ne bi trebalo previše da brine, s obzirom na to da je Iran i protiv Brazila krenuo jako, ali je posle ritam opadao postepeno.

15.39 - Najviše problema srpskom timu trenutno zadaje centar Hadadi, koji je već ubacio osam od 13 poena svog tima. U našem timu počeo je da se razigrava Bogdanović, od kojeg se tek očekuje da eksplodira.

15.37 - Orlovi su delovali prilično izgubljeno na terenu u poslednjih nekoliko napada, ali nadamo se da će ova trojka Bogdanovića promeniti stvari. Iran ima jedan poen prednosti - 11:10.

15.35 - Kao da sam urekao naše košarkaše, pošto je Iran serijom 7:1 stigao do preokreta i rezultata 9:5. Prvu trojku na meču postigao je Afag iz desnog kornera.

15.33 - Orlovi sigurnom igrom otvaraju meč. Prvi koš dao je Marković, za njim i Kalinić, a uz to smo odbranili jedan od dva napada protivnika. Rezultat je 4:2 za Srbiju.

15.32 - VREME JE!!! Prvi napad na utakmici ima reprezentacija Srbije.

Startna petorka Irana: Kamrani, Afag, Nikhah, Sahakijan, Hadadi

Startna petorka Srbije: Marković, Bogdanović, Kalinić, Bjelica, Raduljica

15.21 - Tokom predstavljanja timova, naši košarkaši su istrčali sa ogromnim osmehom na licu i vidno raspoloženi. To je obećavajući znak svakako.

15.15 - Evo i malo statistike pre početka meča. Dakle, Srbija je iz reketa u prva dva meča postizala po 42 poena prosečno (42/66), dok je Iran daleko manje koristio svoje teškaše pod koševima - 27 poena po utakmici (27/52). Dok klupa Irana ubacuje tek 13 koševa u proseku, naša knjiži po 38.5, što je zaista podatak za svaku pohvalu.

15.11 - U hali je situacija prilično mirna, možda i najmirnija otkad smo došli u Granadu. Interesantno... Navijači se lagano skupljaju, ali broj je daleko manji od od meča sa Egiptom, posebno sa Francuskom...

15.05 - Košarkaši dva tima istrčali su na parket, a na tribinama ih je dočekalo tek nešto više od 150 ljudi. Srpske navijače predvodi trio o kojem ste već imali priliku da čitate na našem portalu.

14.55 - Evo i dobre vesti za navijače Srbije - Stefan Jović je tokom meča s Francuskom zaradio samo udarac u nezgodno mesto i danas će biti u punom pogonu.

14.48 - Sastavi ekipa su:

IRAN: Argavan, MAšajeki, Benam Jahčali, Kamrani, Kazemi, Zangene, Afag, Sahakijan, Kardust, Jamšidi, Bahrami, Hadadi

SRBIJA: Teodosić, Simonović, Jović, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Birčević, Krstić, Raduljica, Katić, Štimac.

14.45 - Zanimljivo, selektor Srbije Đorđević pogledao je finiš meča Hrvatska - Senegal putem Live stream opcije, i bio je prilično iznenađen onim što je mogao da vidi. Velika pobeda Senegala i do sada najveće iznenađenje na šampionatu.

14.41 - Inače, tribine su, 49 minuta pre početka meča, potpunpo prazne. Tek možda petnaestak ljudi, ne računajući novinare i ljude iz organizacije, je prisutno u Munisipalu. Ipak, očekuje se da broj navijača poraste do početka susreta.

14.40 - Moram da vam kažem, napolju je paklenih 40 stepeni i apsolutno je neizdrživo biti ispred hale duže od desetak minuta. U hali je, naravno, klima učinila svoje.

14.37 - Kao i svaki put do sada, podsećam vas da sve najzanimljivije događaje ispratite u našem celodnevnom postu OVDE, a sve vesti vezani za Mundobasket možete pogledati u našem SPECIJALU.

14.35 - Dobar dan poštovani čitaoci MOZZART Sporta, dobro došli u direktan prenos prve utakmice koju će na 17. Mundobasketu u Španiji odigrati reprezentacija Srbije. Sa vama će, kao i tokom celog turnira, biti specijalni izveštač MOZZART Sporta i vaš domaćin Nikola Stojković, koji će se maksimalno potruditi da vam dočara dešavanja iz dvorane Munisipal u Granadi.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.