IDEMOOOO: Novak je u polufinalu Australijan opena

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 05:44

IDEMOOOO: Novak je u polufinalu Australijan opena

Odličan meč je viđen.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena . On je u Melburnu savladao psole velike bitke Amerikanca Tejlora Frica sa 3:1 (7:6, 6:4, 6:2, 6:3).

U prvom setu je viđena velika bitka. Prvi gem je trajao više od 16 minuta, a Novak nije iskoristio tri brejk lopte. Imao je Đoković još pet prilika da "otme" servis Amerikancu do kraja seta, ali nije uspeo. u 12. gemu je i Fric imao dve vezane set lopte, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se izvukao Novak i na kraju je sjajnom igrom u taj brejku došao do prvog seta.

Opet je Đoković konstatno pritiskao servis Frica, ali nije iskoristio nijednu brejk loptu. Za razliku od Srbina Amerikanac nije propustio šansu posle dve vezane duple greške Novaka i "brejkunuo" ga je u prvom gemu drugog seta što je bilo dovoljno da na kraju slavi sa 6:4.

Konačno je Novak u trećem setu zaigrao kako zna i ume. Uzeo je brejk već u drugom gemu, a pre toga nije iskoristio 15 šansi da otme servis Amerikancu. Zatim je u osmom gemu još jednom brejkunuo Frica i slavio je sa 6:2 i dobio je šansu da servira prvi u četvrtom setu.

Uspeo je Novak da brejkne Frica u šestom gemu poslednjeg seta, ali mu je Amerikanac vratio u sledećem. Ipak, sledaća dva je dobio Đoković i sada u polufinalu čeka boljeg iz meča Janik Siner (Italija) - Andrej Rubljov (Rusija).

Kako je tekao meč možete ispratiti ovde

ČETVRTI SET

Novak takes the 3rd set 6:2 💪

Fist pump and match stats 🤩

IDEMOOOO NOLEEEEE

Keep this up….PLEASE 🙏🏻#NoleFam #AusOpen #djokovic𓃵 pic.twitter.com/zU75aWQzFC

— NovakDjokovicUKFan-Linda🐊🦋🐺 2️⃣4️⃣ #djokovic𓃵 (@DjokovicUk) January 23, 2024

TREĆI SET

🤯

Novak Djokovic has had 15 break point opportunities. Taylor has saved 15 break points.#AusOpen • #AO2024 https://t.co/7MNDWHx3Tt pic.twitter.com/ZYu6Bk6FN1

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 23, 2024

DRUGI SET

Simply incredible from Novak Djokovic. pic.twitter.com/KYEBdJ8as8

— José Morgado (@josemorgado) January 23, 2024

Prvi je na servisu Fric.

Želja organizatora da udovolji navijačima u Americi nije se ostvarila pošto je prvi meč na Rod Lejver stadionu trajao preko tri sata. Amerikanka Koko Gof je sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:2) pobedila Martu Kostjuk iz Ukrajine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.