Van Dajk u 118. minutu savladao sjajnog Petrovića, Liverpul uzeo trofej Liga kupa!

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 16:14

Van Dajk u 118. minutu savladao sjajnog Petrovića, Liverpul uzeo trofej Liga kupa!

Fudbaleri Liverpula pobednici su Liga kupa Engleske.

U sjajnom finalu na Vembliju posle produžetaka, izabranici Jirgena Klopa su pobedili Čelsi sa 1:0 (0:0, 0:0).

Bio je to sjajan meč oba tima, videli smo sijaset šansi na obe strane u jednom ravnopravnom meču, ali presudio je gol kapitena Liverpula Virdžila van Dajka u 118. minutu.

Tako je klub sa Enfilda osvojio prvi trofej ove sezone i jubilarni deseti Liga kup u istoriji.

Od prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta finala ritam je bio odličan.

Luis Dijas je imao prvu priliku u devetom minutu, ali je njegov udarac glavom odbranio Petrović.

Srpski čuvar mreže bio je na velikom iskušenju u 14. minutu i to u dva navrata, prvo posle udarca Mekalistera sa 20 metara, a potom i Dijasa, ali je sjajnom odbranom sprečio da Liverpul povede.

Revanširao mu se na drugoj strani i Keleher, Kol Palmer se našao u stopostotnoj šansi, ali je golman Liverpula uspeo da mu odbrani šut sa linije peterca.

Kris Kavanag je u 24. minutu mogao mirne duše da isključi Kaiseda posle neopreznog starta nad Rajanom Gravenberhom, činjenica je da igraču Čelsija nije pokazao ni karton, a nije pogledao ni VAR snimak.

Posledica je da Gravenberh nije mogao da nastavi meč zbog povrede zgloba, a Kaisedo je nekim čudom ostao na terenu.

U 32. minutu, sevnula je brza akcija Čelsija po desnoj strani, Sterling je loptu poslao mrežu, ali je intervenisao VAR i poništio gol zbog minimalnog ofsajda u kojem je bio Nikolas Džekson.

Kol Palmer se i u 37. minutu našao u prilici, ali je tada sjajno reagovao Endi obertson, u poslednji čas je izbio loptu ispred igrača Čelsija, da bi na drugoj strani "plavci" imali sreće u 40. minutu.

Posle centaršuta Robertsona, Gakpo je skočio i zahvatio loptu glavom, pogodio je stativu.

Imao je i Bredli pet minuta kasnije veliku šansu za Liverpul, ali ga je Galager izblokirao, pa se na odmor otišlo bez golova.

Čim je krenuo drugi deo meča, Dijas i Endo su u 46. i 47. minutu imali prilike, prvi je izblokiran, a udarac Japanca završio je za malo pored gola.

Na drugoj strani, Enco Fernandes je u 52. minutu pokušao petom sa nekoliko metara, ali je to loše uradio i prilika je propala.

I onda u 60. minutu gol Liverpula, tačnije Virdžila Van Dajka.

Posle centaršuta Robertsona iz prekida, kapiten crvenih je skočio i poslao loptu u mrežu, ali je usledila intervencija iz VAR studija, i Kavanag je, pošto je i sam pogledao snimak, poništio gol.

Aksel Disisi je bio u prilici u 69. minutu, da bi sedam minuta kasnije Konor Galaher mogao do gola, ali je stativa spasla Liverpul.

Isti igrače je imao kolosalnu priliku u 86. minutu kada je bio jedan na jedan sa Keleherom, ali je golman Liverpula odbbranio čudesno.

Golman Liverpula se istakao i u drugom minutu nadoknade kada je odbranio dva udarca iz blizine i spasao svoj tim.

Posle toga, jasno je bilo da ćemo gledati produžetke.

Samo što je krenulo u prvom produžetku, Petrović je još jednom pokazao sjajne reflekse, posle udarca Dansa glavom, da bi i Harvi Eliot imao šansu u 99. minutu.

Đorđe Petrović je u 115. minutu u dva navrata čudesnim intervencijama sprečio gol, ali nije ništa mogao tri minuta kasnije.

Posle centaršuta sa desne strane, sjajan skok Van Dajka, loptu je glavom prosledio u mrežu za veliku radost i slavlje igrača i navijača Liverpula.

Sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92. net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Van Dajk obradovao redse u finalu Kupa ligaša protiv Čelsija: Liverpulu prvi trofej u Engleskoj ove sezone

Izvor: Danas, 25.Feb.2024

U finalu 64. Kupa ligaša Engleske u fudbalu Liverpul je na Vembliju savladao Čelsi s 1:0.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.