UZALUD KAMPCAOVA SIMULTANKA: Fener naneo Realu prvi poraz, Obradovićev Monako srušio crveno-bele

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 22:36

UZALUD KAMPCAOVA SIMULTANKA: Fener naneo Realu prvi poraz, Obradovićev Monako srušio crveno-bele

Dva uzbudljiva meča.

Košarkaši Real Madrida doživeli su prvi poraz u ovoj sezoni Evrolige pošto ih je savladao Fenerbahče sa 100:99 nakon produžetaka u Istanbulu u okviru 11. kola.

Nestvarno je igrao plejmejker Real Madrida Fakundo Kampaco u prvoj deonici i već posle 10 minuta igre imao čak 16 poena.

Uz podršku prepune dvorane, Fenerbahče je ovu utakmicu uspeo da pretvori u izjednačenu iako su sve vreme gubili. Četiri minuta pre kraja, Real je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imao čak devet poena viška, a onda na scenu stupaju Kalates, Gudurić i Vilbekin. Skoti je pogodio na 10 sekundi pre kraja za produžetka, da bi i tamo meč bio na jednu loptu.

Marko Gudurić je bio ključna figura Fenera, ali ne po poenima. Na tri sekunde pre kraja, Fakundo Kampaco je pritisnut nakon što je primio loptu ispod koša, predao ju je Marku Guduriću koji asistencijom za Jama Madara ruši Real i nanosi im prvi poraz u sezoni.

Gudurić je postigao 21 poen, imao sedam skokova i pet asistencija. Skoti Vlibekin je ubacio 19. Kada je o Realu reč, 33 poena Fakunda Kampaca, uz sedam asistencija što mu je rekord karijere u Evroligi.

U drugom meču večeri Monako je bio bolji kod kuće od Olimpijakosa rezultatom 85:77.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe je bio Majk Džejms sa 24 poena i šest asistencija. Eli Okobo je jedini bio još dvocifren sa 11 poena.

Kod Olimpijakosa je najbolji bio Ajzea Kenan sa 20 poena. Vokap je dodao 16, a Piters 15 poena.

Za ekipu Saše Obradovića je to bila druga pobeda u nizu, a sedma u sezoni čime su preskočili baš goste iz Pireja, ali i Panatinaikos i stigli do četvrtog mesta. Olimpijakos je upisao peti poraz u 11 mečeva.

U narednom kolu Monako igra protiv Partizana u Beogradu, dok će Olimpijakos dočekati Real.

Evroliga, 11. kolo

Četvrtak

Fenerbahče – Real Madrid 100:99

Monako – Olimpijakos 85:77

Makabi Tel Aviv – Alba Berlin u toku

Bajern Minhen – Virtus Bolonja u toku

Olimpija Milano – Žalgiris Kaunas u toku

Partizan – Panatinaikos u toku

Petak

20.00 Crvena zvezda – Anadolu Efes

20.30 Barselona – Asvel

20.30 Valensija – Baskonija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.