UŠAO U ANALE: Lamin Jamal najmlađi debitant u istoriji Barselone

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2023, 10:56

UŠAO U ANALE: Lamin Jamal najmlađi debitant u istoriji Barselone

Kročio na teren u 83. minutu u pobedi protiv Betisa.

Mladi fudbaler Lamin Jamal postao je u subotu uveče najmlađi debitant u istoriji Barselone, pošto je zaigrao za klub iz Katalonije sa 15 godina, devet meseci i 16 dana.

Momak rođen u okolini Barselone, čiji su roditelji iz Ekvatorijalne Gvineje i Maroka. Debitovao je u 83. minutu meča u kom je katalonski klub deklasirao Betis (4:0) i tako praktično napravio ključni korak ka osvajanju titule prvaka Španije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Jamal je rođen 13. jula 2007. godine i važi za najvećeg talenta čuvene Barselonine škole La Masije, pa ga mediji u Španiji već zovu "mini Mesi". Debijem za Barselonu kadetski reprezentativac Španije je srušio rekord star 101 godinu. Sad već bivši rekord držao je Armand Martines Sagi, koji je 1922. debitovao sa 15 godina i 11 meseci.

Pogledajte kako izgleda Marina, supruga Vojšeha Ščešnog

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa samlela Betis i došla na korak od titule: Dete od 15 godina ispisalo istoriju na Nou Kampu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Apr.2023

Lamin Džamal će ovaj dan pamtiti do kraja života Fudbleri Barselone su bili poprilično nemilosrdni u 32. kolu La Lige, gde su bili bolji od Betisa sa 4:0, čime su praktično stavili jednu ruku na trofej namenjen šampionu Španije. Barselona je bolje otvorila utakmicu, povela je već u 14. minutu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.