UPOREDIO DŽORDANA I NOVAKA: Francuz zadivljen uspesima Srbina

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 14:59

UPOREDIO DŽORDANA I NOVAKA: Francuz zadivljen uspesima Srbina

Pričao je za "Ekip".

Najnolji svetski teniser Novak Đoković je protekle sezone osvojio tri Grend slem titule, i dalje je prvi na ATP listi, a na prethodnom Australijan openu je stigao do polufinala.

Francuz Rišar Gaske je u intervjuu za "Ekip" govorio o svojim mukama sa formom i fizičkom spremom, te da je ono što Novak postiže sa 37 godina neverovatno.

- Sigurno će biti gore (sa godinama prim. aut.). Osim Đokovića, ko osvaja Grend slemove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa skoro 37 godina? Da li smo to ikada iskusili u sportu, osim možda Džordana? Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je broj jedan na svetu - rekao je Gaske i dodao:

- Ne mogu da objasnim zašto je taj momak toliko jak u tim godinama. Sa 37-38 godina, normalno, niste toliko dobri kao sa 25. Nezamislivo.

Gaske je trenutno 131. na svetu (najbolji je bio 7. i to 2007. goine) i izgubio je u poslednjih pet zvaničnih mečeva na ATP turu.

Inače, protiv Đokovića ima skor 1-13, a jedini trijumf ostvario je 2007. na Završnom turniru. Na poslednjih deset duela osvojio je samo jedan set, a tri meča od toga su igrana na Grend slemovima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.