UO KSSCG prihvatio ostavku Babića

Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO KSSCG prihvatio ostavku Babića



Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore Miodrag Babić podneo je ostavku Upravnom odboru saveza, a konačnu odluku doneće Skupština KSSCG, koja bi trebalo da se održi do kraja oktobra.

Babić je rekao da oseća odgovornost za neuspeh reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu i dodao je da je to njegov moralni čin. Odbor je ostavku "primio k znanju", ali će konačnu odluku doneti skupština, jer UO nema mandat da o tome odlučuje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovo telo odbilo je ostavku Stručnog saveta i prihvatilo odlazak selektora Željka Obradovića.

Za sada se ne zna ko će biti novi predsednik ako Skupština usvoji ostavku, ali je naglašeno da će mandat ostati predstavniku Srbije. Na današnjoj sednici odlučeno je da direktor KSSCG Predrag Bojić bude novi rukovodilac domaće lige i da će oformiti tim koji će upravljati ligom. Nije naglašeno kako će se zvati ta funkcija i ko će od starog rukovodstva ostati, ali je cilj novog takmičenja da klubovima ponudi bolje uslove za takmičenje od onih iz Jadranske lige.

"Preuzimam potpunu odgovornost za sve što će se dešavati u toj ligi. Želja nam je da klubovima ponudimo jaku, kvalitetnu i isplativu domaću ligu", rekao je Bojić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.