UMRO JE U MIRU I SPOKOJNO: Preminuo čovek koji je pokušao da ubije Moniku Seleš

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2023, 16:18

UMRO JE U MIRU I SPOKOJNO: Preminuo čovek koji je pokušao da ubije Moniku Seleš

Skoro godinu dana je prošlo od njegove smrti, a tek sada je javnost upoznata sa tim.

Nemac Ginter Parhe (68),  koji je 30. aprila 1993. nožem napao jugoslovensku tenisrku Moniku Seleš je preminuo. To je bio momenat koji je svakako onemogućio dovojku rođenu u Novom Sadu da postane najbolja teniserka svih vremena. Vratila se ona posle svega, uzela je i jedan Australijan open, bronzu na OI, ali sve je to bilo daleko od onoga što je moglo i moralo biti da Parhe nije pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je ubije.

Parhe je, kako tek sada ekskluzivno javljaju nemački mediji, preminuo u avgustu prošle godine, ali tu vest niko do sada niko nije objavio.

Parhe je poslednjih 14 godina života proveo u staračkom domu u Nordhauzenu, u Tiringiji.  Tamo je živeo u jednoj sobi.

Poslednje četiri nedelje pre smrti ležao je u krevetu dok jedne noći konačno nije mirno zaspao, javlja "Bild". Prethodno je primao palijativnu negu.

Parhe, koji je došao iz Gersbaha, deset kilometara od Nordhauzena, bio je fanatični obožavalac teniske superzvezde Štefi Graf devedesetih godina i nije mogao da podnese što je Selešova s vrha skinula njegovu junakinju.

Takva je zvanična verzija. Onome ko veruje da je Mark Dejvid Čepmen ubio Džona Lenona, jer je bio je ljut zbog Lenonove tvrdnje iz 1966. da je bend iz Liverpula "popularniji od Isusa", lako je da poveruje i u priču o Parheu, Štefi i Moniki. Ima i onih koji ne veruju u sve to i to se popularno zove "teorija zavere".

Svakako nije hrišćanski, ali malo je onih koji žale kada ode čovek poput Gintera Parhea.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.