UMALO VELIKO IZNENAĐENJE: Alkaraz se izvukao u Kvinsu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:13

UMALO VELIKO IZNENAĐENJE: Alkaraz se izvukao u Kvinsu

Bilo je problema.

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala turnira u Kvinsu pošto je bio bolji od Artura Riderkneša 4:6, 7:5, 7:6(3).

Duel je trajao više od dva i po sata, a Karlitos je uložio više napora nego što je očekivao.

U prvom setu nije bilo brejkova sve do same završnice, prvo je Riderkneš oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:3. Ipak, Alkaraz se vratio u narednom gemu i sprečio protivnika da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do seta, ali samo na kratko. Francuz je još jednom došao do brejka i pritom i do prvog seta.

Nastavak je protekao u sigurnom tenisu pri servisu oba igrača. Kada je izgledalo da ćemo gledati taj-brejk, Riderkneš je posustao i dozvolio protivniku da ga brejkne i rezultat je poravnat.

Za razliku od prva dva dela igre, u trećem setu smo videli brejk na samom startu i to u režiji Artura, uradio je to u drugom gemu. Alkaraz je uzvratio već u narednom gemu i vratio meč u ravnotežu. Ovoga puta nije bilo brejkova u finišu seta i sledio nam je taj-brejk.

Alkaraz je u 13. gemu pokazao zašto je drugi reket sveta i sa 7:3 se plasirao u narednu rundu, gde ga čeka Čeh Jirži Lehečka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.