UMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Srpska Fiorentina se neočekivano mučila, ali prošla u polufinale (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 21:29

UMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Srpska Fiorentina se neočekivano mučila, ali prošla u polufinale (VIDEO)

Kockali su se.

Fudbaleri Fiorentine poraženi su na svom terenu od Leha iz Poznanja (3:2), ali su izborili mesto u polufinalu Lige konferencija posle pobede u prvom meču u Poljskoj (4:1).

Malo ko je očekivao da favorizovani Italijani mogu da završe takmičenje posle prvog meča u Poznanju, ali nije bilo daleko od takvog scenarija.

Da će biti problema moglo se naslutiti već u devetom minutu. Afonso Souza je iskoristio odbitak i lepim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udarcem doveo svoj tim do vođstva.

Do kraja prvog dela igre nije bilo golova, ali u nastavku prava rapsodija. Igrao se 65. minut kada su gosti postigli i drugi pogodak. Kristofer Velde je pogodio sa bele tačke, za blagu paniku među domaćima. Ta panika je bila još veća pet minuta kasnije. Karlstrom je fino probio po boku, poslao loptu u pet metara, gde je na pravom mestu bio Sobjeh i pogodio nebranjenu mrežu za izjednačenje u ukupnom skoru.

Mirisalo je da ćemo gledati produžetke, ali tako nije mislio Rikardo Sotil. krilni igrač Viole je 12 minuta pre kraja ponovo vratio svoj tim u prednost.

Pokušavali su gosti da još jednom poravnaju i odvedu duel u produžetke, ali nisu uspeli, pa su domaći preko Kastrovilija postigli i drugi gol na meču i tako otklonili sve dileme oko prolaska među četiri najbolje ekipe.

Srpski reprezentativci Luka Jović i Nikola Milenković su počeli duel u dresu domaćina, dok je Terzić ušao u igru i skrivio jedanesterac.

Fiorentina će u borbi za finale igrati sa boljim iz duela Bazela i Nice.

LIGA KONFERENCIJE, ČETVRFINALE

FIORENTINA - LEH POZNANJ 2:3 (0:1), prvi meč 4:1

/Sotil 78, Kastrovili 90+2 - Souza 9, Velde 65pen, Sobijeh 69/

AZ ALKMAR - ANDERLEHT 2:0 (2:0), prvi meč 0:2

/Pavlidis 5pen, 13/

NICA - BAZEL, prvi meč 2:2

VEST HEM - GENT, prvi meč 1:1

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.