Izvor: B92, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULEB Kup: Pobeda Refleksa u Letoniji!

Košarkaši Refleksa iz Železnika pobedili su kao gosti u prvoj utakmici osmine finala ULEB kupa letonsku ekipu Ventspils, rezultatom 79:68, i tako napravili veliki korak ka plasmanu medju osam najboljih ekipa ovog takmičenja.

Nazaslužniji za pobedu Refleksa, bili su centarski tandem Kimani Friend sa 23 i 10 skokova i Ognjen Aškrabić sa 17 poena i čak 12 skokova.

Domaći tim je imao prednost od tri poena posle prve četvrtine, posle toga Refleks je preuzeo vođstvo i praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga povećavao do kraja utakmice.Predstavnik SCG uspeo je da zaustavi najjače oružje domaćina, i svede šut za tri poena Ventspilsa na samo 6 ubačenih trojki, od 24 pokušaja.

Vlado Djurović, trener tima iz Železnika, bio je vrlo zadovoljan partijom svog tima:

"Zadovoljni smo pobedom, ali i dalje respektujemo Ventspils. Oni obično igraju vrlo brzu košarku, što su pokazali upravo kada su pobedjivali Crvenu zvezdu. Mi smo ovog puta namentnuli svoju taktiku, pre svega razmišljajući o odbrani a manje o tome koliko ćemo poena postići. Igrali smo vrlo dobro u reketu, pre svega zahvaljujući Kimaniju i Aškrabiću".

Trener Ventspilsa, Karlis Muzeikis:

"Bila je tako uzbudljiva utakmica, u kojoj se nažalost povredio Četmen, a pored njega već smo imali nekoliko ključnih igrača koji se oporavljaju od povreda i bolesti.Nismo odigrali kako smo hteli, ali smo se pošteno borili svih 40 minuta.Verujem da ćemo pružiti mnogo bolju partiju u Beogradu."

Revanš utakmica igra se u Beogradu, 17. februara.

Kompletni rezultati prvih mečeva osmine finala:

Makedonikos - Ljeida 89:63
Šarlroa - Estudijantes 56:74
Real Madrid - Gran Kanarija 87:68
Rajn Energi - Metis Vareze 81:70
Ventsplis - Refleks 68:79
Huventud - Breil Milano 78:62
Hapoel Mikdal - Prokom Trefl 77:67
Luk Akademik - Ljetuvas Ritas 77:80

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.