UKAZANA JOJ VELIKA ČAST: Nataši Kovačević Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 14:13

UKAZANA JOJ VELIKA ČAST: Nataši Kovačević "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske (FOTO)

Prepoznato sportsko angažovanje najvišeg nivoa

Bivša košarkašica Srbije Nataša Kovačević dobila je "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Kako se navodi, Kovačević koja je već nekoliko godina deo tima KSS-a dobila je pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da joj je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Emanuel Makron dodelio "Orden viteza Nacionalnog reda“.

Nataša Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobila „Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuskehttps://t.co/4kcdkI0SIp#kss @ffbbsi_officiel pic.twitter.com/yu2DNFya3B

— Košarkaški savez SRB (@KSSrbije) January 21, 2021

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće, kao i da je Natašino angažovanje bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko-srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

Liverpul je poslednji put pobedio u Premijer ligi 19. decembra - od tada ima tri remija i poraz što ga je spustilo na četvrto mesto na tabeli. Večeras (21.00) na Enfild dolazi Barnli i krajnje je vreme da Redsi slave. Kvota na keca je 1,25, a na kombinazziju 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Barnli.

- Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, „Sinesport“ produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati - rekla je Kovačević za sajt KSS-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.