UI: Košarkaši Srbije osvojili zlato (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Avg.2011, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UI: Košarkaši Srbije osvojili zlato (FOTO)

Srbija - Kanada 68:55 (17:19, 15:15, 17:6, 19:15)

SRBIJA: Ljubičić 9 (7 sk), Dragović 8, Birčević 8 (8 sk, 4 bl), Bunić 5, Živanović, Dimić 2, Cvetinović, Lučić 11(3 sk) Lešić, Drča 2, Štimac 6, Jeremić 17.
KANADA: Despare, Klasen 5, Ju 14, Lifers 2, Baković 5, Hajnc 14, Vord 2, Džons 5, Hobin 2, Bejker 6.
Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na 26. Letnjoj Univerzijadi koja je završena u kineskom Šenženu! Izabranici selektora Luke Pavićevića revanširali su se selekciji Kanade u velikom finalu, za poraz u grupnoj fazi takmičenja (67:70).

Fantastičnom odbranom u drugom poluvremenu u potpunosti su zaustavili sve njihove napadačke akcije i na superioran način odbranili šampionsku titulu osvojenu u Beogradu pre dve godine: Srbija – Kanada 68:55 (17:19, 15:15, 17:6, 19:15).
Odluka o pobedniku meča i osvajaču zlatne medalje na Univerzijadi u Šenženu pala je u trećem periodu meča. Koliko je reprezentacija Srbije odigrala čvrsto i agresivno u odbrani govori podatak da Kanađani u ovoj deonici nisu postigli nijedan koš iz igre.

Svih šest poena upisali su sa linije slobodnih bacanja. Kapiten Dragović je u potpusnosti zaustavio razigranog Hajnca, Vladimir Lučić i Duško Bunić postigli su nekoliko važnih poena za veliko vođstvo 49:40 na isteku 30. minuta.
Poslednji trzaj selekcije Kanade bio je početkom finalne četvrtine kad su serijom 5:0 smanjili rezultat na 49:45. Ekspresno je odgovorio Lučić, precizni su bili Birčević i Dragović, a trojkom Mladena Jeremića za 63:51 u 38. minutu otklonjene su sve dieleme oko pobednika...

Pavićević: Kolektiv vodio do titule!

- Postigli smo veliki uspeh za koji smo naporno radili i pripremali se. Stigli smo do trijumfa i zlatne medalje zahvaljujući odličnoj atmosferi i kolektivnoj igri koju smo pokazali na svim utakmicama u Šenženu. Finalnu utakmicu smo počeli nervozno, u nekoj vrsti grča, što se odrazilo na preciznost i igru u napadu. Dogovorili smo se da u drugom poluvremenu zaigramo još jače u odbrani, budemo još borbeniji i pokušamo da što pre stvorimo rezultatsku prednost kako bi izbegli neizvesnu završnicu. Igrači su sjajno odradili sve postavljane zadatke i zato im još jednom čestitam, kao i svim članovima Stručnog štaba - istakao je posle završetka finalne utakmice, selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije, Luka Pavićević.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.